Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šanhajas Daft Punk trilleris jeb smalkākā pēdējā laika krāpšana mūzikas industrijā

Pēdējās dienas šīs megapilsētas elektro mūzikas cienītāji ir pavadījuši vienos priekos un bēdās, jo kā otrdien, 10.februārī, noskaidrojās, franču elektro muzikas brīnumbērnu Daft Punk Hidden Tour  koncerts Šanhajā ir pāris veiklu krāpnieku (Thomas Ramirez and Andy Da Silva) peļņas avots, kas balstīts uz klajiem meliem un veiklu marketinga triku, kā rezultātā simtiem cilvēku ir smagi piekrāpti vienā no smalkakajiem veidiem, kāds dzirdēts mūzikas industrijā.

Viss aizsākās aizvadītās nedēļas nogalē, kad vairākos interneta portālos, forumos un ziņu listēs parādījās informācija it kā par slepenu Daft Punk koncertu, kurš notikšot absolūti slepenā vietā Šanhajā piektdienas, 13.februāra vakarā. Par koncertu ziņoja vieni no ietekmīgākajiem Šanhajas blogiem www.smartshanghai.com  ; http://shanghaiist.com , kā arī facebook.com tika izveidota speciāla lapa ar informāciju no organizatoriem par šo mistisko, vienreizējo iespēju redzēt noslēpumaino duetu, kas vienmēr slēpjas zem aizsargķiverēm, tādējādi pasargājot sevi no atpazīstamības, kā arī  ieturot perfektu stilu. Sekoja speciāli šim mistiskajam koncertam izveidota mājas lapa www.dafthidden.com, kura kā tagad atklājās, tika izveidota 25.01.09. Sākotnēji šajā saitā bija informācija ar biļešu ofisa adresi, kur tikai speciālā laikā būs iespējams iegādāties biļeti, kura būs kā kods, lai koncerta rītā saņemtu uz savu mobilo tālruni noslēpumaino koncerta norises vietu. Tika piebilsts, ka biļešu skaits ir ierobežots līdz 3000, katra biļete maksā 500 RMB, kas ir aptuveni 40 LVL un samērā dārgi, salīdzinot ar citiem koncertiem šajā pilsētā.

Pirmdienas pēcpusdienā argentīniešu kolēģes mudināta, nolēmu doties uz mistisko biļešu ofisu, bet mans pēc darba nogurums un intuīcija par visu šo dīvaino pasākumu lika nesteigties. Es nolēmu vēlreiz apskatīties www.dafthidden.com, kā arī facebook.com grupu. Nepilnas stundas laikā viss bija mainījies – neiespējami īsā laikā esot izpirktas visas 3000 biļetes, kas ir nereāli augsts cipars Šanhajas koncertu apmeklētājiem, īpaši tik specifiskam koncertam. Tomēr bija pievienoti divi tālruņa numuri, uz kuriem var pieteikties tā saucamajai rindai jeb waiting list, gadījumam, ja būs pieejamas vēl 800 biļetes.

Nosūtīju savu vārdu uz abiem numuriem un tomēr nolēmu arī uzzvanīt. Atbildēja jauna meitene ar franču akcentu, Jā, biļetes esot izpirktas, tomēr balss skanēja nepārliecinoši. Es meitenei skeptiski jautāju, vai tad tas ir vispār iespējams tik īsā laikā, īpaši tik specifiskai mūzikai, uz ko viņa piekrītoši noņurdēja, ka izklausās nereāli gan. Vēl viņa piebilda, ka varot būt tā, ka trešdien būšot iespēja stundas laikā nopirkt biļetes, bet tad nekavējoties esot jābūt norādītajā laikā.

Sekoja vēl kāds pārsteigums, saņēmu telefona zvanu no otra nummura! Zvanītājs bija ar franču akcentu, teica,ka biļētes esot izpirktas, bet viņš varot piedāvāt vienu par 1000 RMB, kas ir 80 LVL, uz ko es atbildēju, ka neesmu tik crazy, lai skatītos pa šādu naudu dj setu, kur zēni ķiverēs, iespējams, nav nemaz Daft Punk.

Otrdienas rītā pēc Šanhajas laika parādījās ziņa respektablajā portālā Pitchforkmedia, ka sazinoties ar grupas PR,  Daft Punk Šanhajā nespēlēs un biļešu īpašnieki ir piekrāpti.

http://www.pitchforkmedia.com/article/news/149053-daft-punk-not-playing-in-china-this-weekend

www.dafthidden.com un facebook.com koncerta reklamēšanas vietas pēkšņi nozuda un parādījās jauna facebook.com lapa, kurā viens no biļešu tirgotājiem Džuliens (Julien) pastāstīja savu versiju par to, ka krāpnieki esot francūzis Thomas Ramirez un šveicietis Andy Da Silva (no Pekinas organizācijas Red Wall Events) un pārējie biļešu tirgotāji, kā arī web lapas dizaineri uz laiku esot pieņemti darbā.

http://www.facebook.com/event.php?eid=60332072525&ref=mf

Džuliens nesagaidījis pirmdienas vakarā atbildi no organizatoriem par koncerta norises vietu, pats piezvanīja Daft Punk ierakstu kompānijai EMI, kur viņu apgaismoja par to, ka acīmredzot notikusi krāpšana. Uz Džuliena zvanu Endijs un Tomas atbildēja, ka viss esot kārtībā un visu paskaidrošot otrdienas rītā 11.00 ofisa sapulcē. Norādītajā laikā Džuliens ieradās tukšā ofisā, nauda bija pazudusi ar pašiem vaininiekiem.

Pārdoto biļešu daudzums nav zināms, bet ja tās ir minētās 3000 biļetes, katra pa 40 Ls, tad abi krāpnieki ir aizbēguši ar 120 000 Ls.

Tomēr vēl lielāks zaudējums tas ir Šanhajas dzīvās mūzikas industrijai, ko gadu atpakaļ satricināja palaidniece Bjorka ar savu Tibetas aizstāvību, bet nu  savu nevainību koncertu organizēšanā būs jāpierāda arī koncertu organizatoriem, jo mums ir zudusi uzticība.

Facebook jaunākā grupa ir aicinājums atsaukties visiem tiem, kas ir piekrāpti un jebkādi varētu palīdzēt sadzīt rokās krāpniekus Thomasu Ramirezu un Andiju Da Silva. Abu bildes apskatāmas ir apskatāmas ar slēpto videokameru uzņemtajos kadros no biļešu tirdzniecības ofisa.

http://www.facebook.com/group.php?gid=67315501376


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko