Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Savelkam jostas, svētki nāk!

Krīze… Atlaides… Pirmsvētku akcijas… Drīz vien gar acīm ņirbēs Ziemassvētku spožums. Lai tas nepārsteigtu nesagatavotus, Rimi klientiem iesaka ekonomiskās receptes. Man vienmēr prātā ir kādas smuidras dāmas teiktais: "Neviens neredz to, kas man vēderā!" Viņa nopirka skābos kāpostus. Lēti un dažādi tos pagatavoja.

Gan salāti, gan zupa, gan sautēti. Vēl viņa teica tā: "Visi redz to, kas man mugurā!" un nopirka jaunu mazo, melno vakarkleitu. Nu ko? Atliek tikai sekot viņas piemēram. Ekonomiskās receptes būs lieliskas ikdienas ēdienkartei. Bet svētkiem gan ļaujiet vaļu. Vai Ziemassvētku kūka, ko ik adventi baro ar brendiju, jau izcepta?4

***

Laša zupa

Vajadzēs:

laša galvu vai atgriezumus,

1 sīpolu, 2 ķiploka daiviņas,

5-6 kartupeļus, sāli, piparus

Lasi kopā ar gabaliņos sagrieztiem kartupeļiem vāra sālsūdenī, kam pievieno piparus pēc garšas. Uz pannas apcep sīpolus, pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, samaisa, pievieno zupai. Kopējās izmaksas četriem cilvēkiem - 1,20 latu

***

Gaisīgais olu buberts

vajadzēs: 1 l piena

250 g mannas

4 olas

4 ēd.k. cukura vai vaniļas cukura

Piedevās: kanēlis vai ievārījums

Uzvāra pienu. Olas dzeltenumu atdala no baltuma, sakuļ ar cukuru un pievieno pienam. Pienam pievieno mannu un uz vidējas uguns maisot vāra, līdz manna uzbriedusi. Olas baltumu saputo un iecilā putrā.

Pasniedz ar kanēli vai ievārījumu.

Kopējās izmaksas četriem cilvēkiem - 1,20 latu

***

Kāpostu tīteņi Gudrības galva

vajadzēs:

800 g kāpostu

250 g maltās gaļas

125 g rīsu

sīpolus

sāli, piparus

Kāpostu, kuram izgriezts kacens, vāra sālsūdenī. Kad ārējās lapas gandrīz mīkstas, kāpostu izņem no ūdens un atdala lapas.

Uz pannas apcep sasmalcinātus sīpolus, pievieno malto gaļu, vārītus rīsus, pieber sāli un piparus pēc garšas.

Kāposta lapas pamatnē liek pildījumu, pārloka pāri lapas sānu malas un satin. Tīteņus var vēlreiz apcept uz pannas - gaiši brūnus.

Kopējās izmaksas četriem cilvēkiem - 1 lats

***

Rīsu krēms ar aprikozēm Uz kārā zoba

4 personām vajadzēs:

100 g rīsu

400 ml ūdens

200 ml saldā krējuma

4 g želatīna

60 g cukura

100 g žāvētu aprikožu

Rīsus novāra un atdzesē. Saldo krējumu ar cukuru saputo, putojot pievieno izšķīdinātu želatīnu, iecilā rīsus un sīki sarieztas, izmērcētas žāvētās aprikozes. Aprikozes var aizstāt ar aprikožu ievārījumu.

Pasniedz ar dzērveņu vai brūkleņu mērci vai ēd tāpat!

Dzērveņu mērce:

Dzērvenes saspaida ar cukuru, pārlej ar ūdeni, uzvāra un izkāš. Pievieno aukstā ūdenī iejauktu kartupeļu cieti.

Kopējās izmaksas četriem cilvēkiem - 1 lats

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko