Kampaņu apņēmušies atbalstīt dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki, parakstoties uz speciāli izveidotām uzlīmēm. Arī restorānu šefpavāri ar prieku un azartu piedalās šajā akcijā, ēdienus cenšoties pagatavot tikai no Latvijas produktiem. Viņiem izdodas!
***
Dārzeņu krēmzupa ar Savojas kāpostiem
Restorāna Steiku haoss šefpavāra Andreja Znosko recepte
Vajadzēs:
dārzeņus (no z/s Galiņi)
rapšu eļļu (no SIA Iecavnieks)
Savojas kāpostus (no z/s Dārziņi)
čipsus (no Latfood)
dilles (no z/s Galiņi)
Sagriež burkānus, kartupeļus, ziedkāpostus, selerijas kātus, pākšu pupiņas un liek uz pannas cepties nelielā eļļas daudzumā, līdz dārzeņi iekrāsojas zeltīti. Tad dārzeņiem pievieno ūdeni, garšvielas un vāra līdz brīdim, kamēr dārzeņi kļūst mīksti.
Pēc tam visu atdzesē un sablenderē. Savojas kāpostus sagriež salmiņos un mazliet apcep. Zupu (sablenderēto masu) ielej šķīvī, pievieno karoti Savojas kāpostu un dekorē ar kartupeļu čipsiem un dillēm.
***
Karameļu saldējums ar burkānu sorbetu
Restorāna Sarkans šefpavāra Gvido Skoboļeva recepte
Vienai personai vajadzēs:
Rūjienas karameļu saldējumu Lukss
100 g cukura
400 g burkānu
bumbieri
1 rupjmaizes šķēli
Izspiež svaigu burkānu sulu, saputo un liek saldētavā. Ik pēc stundas apmaisa, līdz masa pilnībā kristalizējusies.
Bumbieri sagriež uz pusēm. Apkaisa ar cukuru un (neizņemot serdi) liek cepties cepeškrāsnī (+180 grādos) uz aptuveni 10-15 minūtēm, kamēr tas apbrūninās.
Pasniegšana. No rupjmaizes šķēles izgriež simbolisku pamatu kvadrāta formā, uz kura uzliek burkāna sorbetu. Uz šķīvja blakus sorbetam liek karameļu Lukss saldējumu, tam blakus - tikko no krāsns izņemtu bumbieri.
***
Zemnieku maize ar gaļu un sieru
Restorāna B-Bārs šefpavāra Mārtiņa Kiora recepte
Vienai personai vajadzēs:
100 g Lāču maizes
25 g mārrutku
75 g brokastu bekona
50 g marinētu gurķu
50 g svaigu tomātu
50 g marinētu šampinjonu
60 g Holandes siera
25 g Provansas majonēzes
zaļumus
Lāču maizes šķēli notrin ar noberztu mārrutku, pēc tam uz tās liek bekona šķēli, sagrieztu marinēto gurķi, svaigo tomātu un šampinjonus. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un pārlej ar majonēzi. Sagatavoto maizi liek +180 grādos cepeškrāsnī apmēram uz 15 minūtēm. Gatavu pārkaisa ar zaļumiem.
***
Grilēts kāpostu podiņš, pildīts ar jēra gaļu un dārzeņiem
Restorāna K.I.D. šefpavāres Jeļenas Stukānes recepte
Vajadzēs:
200 g Savojas kāpostu (no z/s Kliģēni vai SIA Bračas DM)
100 g tomātu (no SIA Bračas DM vai SIA Rīgas dārzeņi)
50 g puravu (no SIA Bračas DM)
5 g pētersīļu (no z/s Kliģēni)
50 g cukīni (SIA Bračas DM)
30 g dārza zirņu (no SIA Bračas DM)
50 g kāļu (no SIA Bračas DM)
70 g burkānu (no SIA Bračas DM)
10 g diļļu (no z/s Galiņi)
30 g sīpolu (no z/s Galiņi)
130 g jēra gaļas
20 g mīkstā, svaigā Muižas siera (no SIA Edaks Degolas pienotava)
50 g skābā krējuma (no SIA Elpa)
40 g Iecavas rapšu eļļas Extra Virgin (no SIA Iecavnieks)
Vispirms sagriež burkānus un jēra gaļu kubiciņos, tad jēra gaļu cep rapšu eļļā, pievienojot garšvielas, sagrieztus sīpolus, burkānus un sakapātus diļļu un pētersīļu kātiņus.
Kamēr gaļa cepas, atdala Savojas kāpostu lapas un blanšē tās, pēc tam atdzesē. Tad tīra pārējos dārzeņus un sagriež kubiciņos, un apcep tos rapšu eļļā, pievienojot sakapātas garšsaknes un garšvielas.
Ceptajai gaļai pievieno apceptos dārzeņus, svaigu krējumu, apmaisa un ņem nost no uguns.
Uzklāj uz galda foliju un uz tās izliek blanšētās kāpostu lapas, bet uz lapām liek gaļas un dārzeņu sautējumu, ko pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem, un virsū liek sagrieztu svaigo, mīksto sieru.
Pēc tam ar foliju izveido podiņu, liek uz grila, (ja nav grila, tad cepeškrāsnī) un cep apmēram 8-10 min.