Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sportiskam komandējumam jāizvēlas viesnīca ar fitnesa centru

Tikko izlasīju kādā žurnālā, ka dažas sievietes nevarot saprast, kā sports varot saistīties ar vārdu "prieks". Tas ir kaut kas viņu dzīvē neiederīgs, piepūli prasošs un vienkārši veselīgo dzīvesveida fanātiķu izgudrots obligātā apmeklējuma variants. Vēl nesen tepat Dienā lasīju privātās dzīves sleju, kurā cilvēks godīgi atzīstas, ka sports - tas nav man, un tāpēc negribu un neiešu.

Varbūt izklausīsies dīvaini vai moderni (jo visi sporta noliedzēji skandina, ka neskries pakaļ modei), bet man sports tiešām ir PRIEKS ar visiem lielajiem burtiem. Ja man ir grūti saņemties aiziet uz baseinu, jo slikti peldu, tas ir viens, bet spēlēt tenisu, braukt ar riteni vai aiziet uz fitnesa deju nodarbību - tur man nav jāsaņemas nemaz. Man ir grūti, ja treniņi jāizlaiž, piemēram, komandējuma dēļ. Ja manas pierastās trīs sporta stundas nedēļā izpaliek, organisms ir nesaprašanā, un nākamajā treniņā pirmā pusstunda paiet grūtāk. Turklāt ir sajūta, ka kaut kā pietrūkst. Varu staigāt kājām, cik vien gribu, bet gribas tā kārtīgi pārsniegt noteiktu pulsa robežu vismaz minūtes 60. Lai gan man nākamajā dienā pēc sporta nodarbībām parasti nekas nesāp (citiem tieši šīs nelielās sāpes rada sajūtu, ka labi pastrādāts), tad šorīt paskatījos uz savām kājām, un likās, ka tās atslābušas mazliet par daudz. Nu ļenganas pa vienu nedēļu vēl nav palikušas, bet muskuļi grib strādāt, a es te sēžu un klabinu datora taustiņus līdz saprotu, ka vajag taču ieplānot fitnesu arī komandējumos, izvēloties attiecīgas viesnīcas (un ne vienmēr tām jābūt piecām zvaigznēm! Arī lētākās viesnīcās mēdz būt baseini vai trenažieru zāles, īpaši jau siltajās zemēs un vasarā).

Vesela industrija

Kad sāku vairāk interesēties par šo jautājumu, izrādās, ka šajā jomā pastāv vesela industrija, ko varētu dēvēt par ceļojumu fitnesa industriju. Ir vairākas interneta mājaslapas, piemēram, www.healthytravelnetwork.com vai www.fitforbusiness.com, kas piedāvā izvēlēties valsti un pilsētu, tad iesakot, viņuprāt, fitnesam piemērotākās viesnīcas. Diemžēl šīs lapas pārsvarā piedāvā ļoti dārgas viesnīcas, un kuram tad nav skaidrs, ka Radisonā vai Hiltonā ir baseins vai fitnesa centrs. Ja neesat miljonārs, jāmeklē draugu ieteikumi vai rūpīgi jāizskata viesnīcu piedāvājums, jo nereti arī trīs zvaigžņu viesnīcai var būt maza trenažieru zāle vai, piemēram, blakus atrodas fitnesa centrs. Vislabāk gan orientēties uz baseinu, jo tad nav jāapgrūtina bagāža ar sporta kurpēm, tomēr, ja varat saņemties no rītiem skriet, visticamāk, meklēsiet viesnīcu ar netālu esošu parku. Ja esat neformāla darba darītājs un jums nav jāstaigā uzvalkā, varat komandējuma laikā noīrēt velosipēdu. Visās Eiropas lielajās pilsētās, piemēram, Berlīnē vai Parīzē, tas izdarāms par niecīgu samaksu, turklāt velosipēdu var paņemt vienā, bet nolikt atpakaļ citā piestātnē.

Jāieraksta plānotājā

Tātad galvenais ir iepriekš atrast atbilstoši aprīkotu viesnīcu un paņemt līdzi attiecīgo ekipējumu? Kaut nu tā būtu! Pētot ceļojuma fitnesa industrijas piedāvājumu, atradu spārnoto teicienu - sportot ceļojuma laikā ir tas pats, kas vingrot mājās. Tas prasa plānošanu un atdevi! Jā, pats baseins neievilks jūs ūdenī, turklāt parasti komandējumos brīvo laiku ieplānot var tikai no rītiem, jo vakaros ir neformālas vakariņas vai ballītes, kuras puslīdz obligāti arī jāapmeklē. Tāpēc ierakstiet fitnesa nodarbību plānotājā un neatkāpieties no tā. Vai tad jūs atceltu biznesa tikšanos, kas ierakstīta tajā pašā plānotājā?

***

Ieteikumi sportiskai ceļošanai

- Lai ātrāk pielāgotos jaunajai laika zonai, pēc iespējas vairāk jāuzturas dabīgajā gaismā, jo ķermeņa iekšējais pulkstenis saņems pamatīgu signālu, kurā dienas daļā atrodaties, un iekšējais ritms sakārtosies ātrāk.

- Lidošana liek ķermenim "izžūt", tāpēc ūdens jādzer vairāk nekā parasti. Grāmatas Travel Fitness: Feel Better, Perform Better on the Road autors Bils Tulins stāsta, ka uz katru lidojuma stundu papildus jāizdzer 200 ml ūdens.

- Ēdiet mazāk ogļhidrātu, lai būtu enerģijas pilns, ierodoties galamērķī, jo ogļhidrāti veicina miegainību. Ēdiet vairāk proteīnu saturošus produktus ar nelielu daudzumu tauku (vārītas olas, grilētu zivi u.c.).

- Ja esat pārguris, paguliet, bet ne vairāk kā 45 minūtes. NASA pētījumi pierāda, ka pa šo laiku varat mazliet atpūsties un justies možāks. Pēc ilgākas diendusas būs grūti aizdzīt miegainumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko