Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Suņu un kaķu izstāde bija tikpat kupli apmeklēta kā treknajos gados

Ir tieši stunda pirms starptautiskās suņu un kaķu izstādes atklāšanas olimpiskajā Skonto hallē. Dažādu marku mašīnās un furgoniņos tiek atvesti četrkājainie izstādes dalībnieki! Tiesa, ne visi. Divas jaunas meitenes stumj bērnu ratiņus, tajos aiz caurspīdīga priekškariņa sēž trīs mazi papiljona šķirnes sunīši.

Saimniekiem blakus pašapzinīgi soļo izķemmēti un izmazgāti špici, spanieli, Bernes ganu suņi, kolliji. Savu pievilcības spēku apzinās pašlaik modes vilnī iekļuvušie zilacainie haskiji. No autofurgoniem kāpj laukā izstādes dalībnieki no Polijas, Horvātijas, Melnkalnes, Zviedrijas, Itālijas, Slovēnijas, Lietuvas, Igaunijas. Daudzi suņu īpašnieki pazīstami savā starpā, sasveicinās, smej un joko. Konkurences cīņa sāksies ringos, pagaidām visi ir suņu mīļotāji. Četrkājainie sazinās pabāžot snīpi sugas brālim vai māsai zem astes, tā acumirklī iegūstot vispilnīgāko un mums nepieejamo informāciju par svešo.

Hallē kafijas smarža jaucas ar suņu pūdera aromātu, jau tā pār mēru safrizēto suņu saimnieki naigi klikšķina šķēres, nocērpot kādu citiem neredzamu spalvu kumšķīti no mīluļa apmatojuma. Daudzi tālu ceļu mērojušie suņi flegmatiķi, gaidot savu iznācienu ringā, saldi snauž stiepļu mājiņās vai vienkārši uz grīdas, bet holēriķi kā elektrizēti vēro apkārtni - ei, jūs, iepazīsimies, esmu foršs čalis!

Arī nodalījumā, kas atdots kaķiem, gaisotne ir pacilāta un satraukta. Minkas uz izstādi atceļo kaķu kastēs. Diena ir kaķu guļamlaiks, tāpēc daudzi godalgotie indivīdi, kuriem izrādīšanās izstādēs jau ir pierasta, saritinājušies savās mājiņās, saldi dus, nereaģējot uz garām plūstošo cilvēku straumi. Citiem ierastās vides maiņa pret plašo halli, kur skan suņu rejas un gaiss pilns ar nepazīstamām smakām, ir biedējoša.

Dzīvnieku saimnieki arī ir izstādes apskatāma daļa. Vācu vai Vidusāzijas aitu suņu, laiku, bulmastifu, ridžbeku, milzu šnauceru un citu "apjomīgo" suņu saimnieki ir nopietni, nosvērti cilvēki, kas īpaši neucinās ar četrkājainajiem ģimenes locekļiem. Cita lieta - papiljonu, čivavu, jorkšīriešu, japāņu hinu, ķīniešu kailo suņu, mopšu, šitcu un tamlīdzīgo "mazuļu" īpašnieki. Nereti miniatūrie sunīši ietērpti mirdzošās kleitiņās, pat smokingos, ar cepurītēm, lentītēm, zelta ķēdītēm un Swarovski kristāliem rotāti. Šo izstādes "eksponātu" saimnieces arī jūtas kā modes skatē - dārgi kažoki, gredzeni, auskari, košs grims, manikirēti gari nagi, augstpapēžu zābaki, dārgu smaržu virmojums gaisā. Izstāde ir īstā vieta, kur var palepoties ar savu mīluli un parādīt sevi! Toties ārzemju viesiem pirmā vietā ir katra suns vai kaķis, līdzi atvestas somu somas ar mīluļa skaistumkopšanas līdzekļiem, bet saimnieka izskatam nav nozīmes - viņu apģērbos dominē vējjakas, sporta kostīmi, kājās botes.

Dzīvnieku sabiedrība mums ļauj izjust dzīvi pavisam citādi, nekā dzīvojot starp cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko