Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Svētku garšai — kanēlis

Kanēlis ir viena no senākajām garšvielām. Tās sagatavošanai tiek izmantoti jaunie dzinumi, no kuriem vieglāk iegūt mizu, kuru kaltē. Tad miziņa sagriežas nelielā caurulītē. Kanēli var iegādāties nelielos gabaliņos, garos stobriņos vai maltu. Kanēli izmanto gan gatavojot saldos, gan stipros gaļas ēdienus.

Garšvielu tirgū dominē Ķīnas un Ceilonas kanēlis. Ķīnas kanēlis nav tik augstvērtīgs kā Ceilonas, tas labāk der pie mērcēm, gaļas (jēra gaļas) sautējumiem, pikantiem ēdieniem, plova. Tas ir ass, piesātināts, rūgti salds. Kanēlis sader ar deserta augļiem, kā arī miltu un biezpiena konditorejas izstrādājumiem. Kanēli pievieno ēdienam brīdi pirms tas gatavs. Ar maltā kanēļa kaisīšanu jāuzmanās, to nedrīkst pārdozēt. Kanēļa mizu tāpat vien pakošļājot, mutē paliks interesanta pēcgarša, kas nomāks arī alkohola smaku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko