Garšvielu tirgū dominē Ķīnas un Ceilonas kanēlis. Ķīnas kanēlis nav tik augstvērtīgs kā Ceilonas, tas labāk der pie mērcēm, gaļas (jēra gaļas) sautējumiem, pikantiem ēdieniem, plova. Tas ir ass, piesātināts, rūgti salds. Kanēlis sader ar deserta augļiem, kā arī miltu un biezpiena konditorejas izstrādājumiem. Kanēli pievieno ēdienam brīdi pirms tas gatavs. Ar maltā kanēļa kaisīšanu jāuzmanās, to nedrīkst pārdozēt. Kanēļa mizu tāpat vien pakošļājot, mutē paliks interesanta pēcgarša, kas nomāks arī alkohola smaku.
Svētku garšai — kanēlis
Kanēlis ir viena no senākajām garšvielām. Tās sagatavošanai tiek izmantoti jaunie dzinumi, no kuriem vieglāk iegūt mizu, kuru kaltē. Tad miziņa sagriežas nelielā caurulītē. Kanēli var iegādāties nelielos gabaliņos, garos stobriņos vai maltu. Kanēli izmanto gan gatavojot saldos, gan stipros gaļas ēdienus.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.