Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Tas ir tiramisu?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Luvra
L
Par Gulbenes , it kā, smalko BALTĀS PILS ēstuvi taisnība.Bijām šovasar iebraukuši ar lielu tūristu grupu. Man palika kauns.......Vienīgais-skaists interjers, ēdināšana-zem katras kritikas!!!!!!!!Paliek sajūta, ka tā nav nemācēšana gatavot, bet tiek gatavots ar pamatīgu bezkaunības piedevu....
duuda
d
Piekritu daziem komentetajiem, kuri ir par to lai tiramisu nesauktu par tiramisu, ja nav noteikas pamatsastavdalas..Bet tomer arii laukos gribas skaistu elegantu dzivi- vietejie noteikti filmas un zurnalos lasa par tiramisu un pastu ar saulee kaltetiem tomatiem un gribas arii viniem so mazo priecinu..Ja vienigais, ko vini tai pusee var dabut ir vietejaa variacija par siem edieniem, nu lai tak tiek..Tie kas labak zin, lai izvelas istu latvieshu virtuvi..:)
bā-bā-bā
b
aleluujā
tiramisu, ka restorans
t
kur spele klavieres, izraisa skumjas, lidzjutibu. bet ipasnieks kas uz dveseli skatas ar parakumu, riebumu. vai maz vins jebkad sapratis, kapec ir lidzjutiba, nezinu. un vai kapec kadam izraisa riebumu, ari nezinu, apskauzami bet fakts, ka ir luzeris bet no sirds, bet sava zina sapnis ir skumjs, ja tas ir dzivs, ka sim restorana klavieres speletajam. (lai nu kā labs bija melenu balzams, bez ta noteikti butu slimojusi (un viesmiligiem viesmiliem), un lilijas tolete, kas bija ironijas ipass skats un zilam flizem un jocigiem cilvekiem, kas ir skaisti, bet es tikai pagadijos tur un taja laika) un vel joprojam aizmirsu, ko nozimeja sis vards tiramisu, bez klavierem un ipasnieka kas speleja dzivi
La tarte aux fraises
L
Izlasīju šos komentārus un kārtīgi izsmējos. Jo taisnība. Tik man par rakstu radās iebildumi, kamdēļ izcelta konkrēti viena iestāde, radās sajūta, ka autore apzināti grib ieriebt šai kafejnīcai (starp citu, sen tur neesmu bijusi, vieta, kur tā atrodas, ir skaista, un arī karbonādes bija milzīgas, pēc kurām saldo ēdienu ar varu jābāž mutē, jo neies tak atstāt uz galda...), tāpēc labāk izklausītos, ja tā tiktu pieminēta tikai viena reize - sapratu taču jau, par kuru vietu runājat. Vispār, braukājot riņķī un apkārt, varu teikt, ka reizēm garneļu krēmzupas nav nekādas krēmzupas, bet izšķīdusi baltmaize pienā ar "devīgi" uzmestām 7 garnelēm pa virsu; ka bieži vien ēdienkartēs, kur atreferētas sastāvdaļas, ir tomēr kas piemirsies (parasti tie ir vārīti burkāni, brrr), ka zils reizēm ir tomēr zaļš :) Arī kaut kur Āzijā vai Dienvidamerikā oriģināla itāļu pica jums būs ar uguni jāmeklē, tamdēļ pagaidām novēlu, lai latviešu tiramisu autorei tomēr reiz garšo labāk, nekā oriģinālais!
Ieva
I
Nu kakao sviestu (šķiet, ka tu domā tieši to) iegūst tieši tāpat kā sviestu no piena...
preiļu dzeltenais
p
Aizmirsi pieminēt šokolādes sviestu - tajā nav ne šokolāde, ne sviesta.
manna putra
m
Piekrītu, ka katram jāgatavo tas, ko vioņš prot. Labāk izcils ķīselis ar bubertu nekā atsulojies cepumu kārtojums ar nosaukumu tiramisu. Labāk latviešu ābols, nekā negatavs mango veikalā.labāk tumīgs uzpūtenis nekā poēc pulvera garšojoss muss. Tā varētu turpināt bezgalīgi.
ērmanīts
ē
Ko gan par mums padomā itālis, kurš pasūtot picu saņem baltmaizes plāceni ar kečupu un desu, bet tiramisu vietā saņem saldu biezpiena masu?iedomājaties, ja jūs pasūtat speķpīrāgus, bet pretīm saņemat, piemēram lavašā ietītu speķi? Vai bukstiņputru jums pasniedz pagatavotu no prosas.
kaija
k
Ja es pasūtu restorānā "Tiramisu", tad vēlos to arī baudīt. Negribu Selgas cepumus ar zapti. Risotto nekad nepasūtu, jo zinu, ka tie ir parasti rīsi ar kaut ko un man nu nemaz nepatīk šāda fantāzija no pavāra puses. Pierasta lieta, ka nereti ēdiens bildē ir krietni savādāks kā pasniegts uz šķīvja.
Māra
M
Latvietis tiramisu bieži vien ir latviskojis un uzlabojis pa savam :) Tomēr jāatzīst, ka arī itālijā nav gluži viens koncepts par to, kas ir tiramisu. Iespējams, ka sastāvdaļas pamatā ir vienas un tās pašas, bet tas, ko saņems pasūtōt tiramisu nekad nav īsti skaidrs - sākot no garšīga saldā, beidzot ar kārtīgu pacietu kūku. Kā apgalvoja itāļi, neesot jau tiramisu standarta :)
zvz
z
Ļoti aktuāla tēma, ja kas. Mani, līdzīgi kā šeit intervētos ekspertus, ļoti nokaitina situācijas, kad ēdiena, kura garšas īpašības (vai vismaz sastāvdaļas) es jau spēju iztēloties, man mēģina nomākt ar vāju pakaļdarinājumu. Esmu 100% par to, lai tiktu ievēroti kaut kādi standarti tam, ko var saukt par cēzara salātiem, ko par gulašzupu un ko par suši. Jo īpaši suši - ārpus Rīgas tos vispār ir bezjēdzīgi pasūtīt. Pat picām ir klasiskas sastāvdaļu receptes un tās netiek ievērotas. Esmu ar to visu apradis un esot ārpus Rīgas, parasti izvēlos pasūtīt karbonādi, bet ēdienkartēs ir jābūt kārtībai. Ir taču restorānu vai kāda tur asociācija - vai tad tā arī nevarētu uzņemties sakārtot šo vidi?
J.
J
ci cilveku - tik viedoklu nu bet kartupelis paliek kartupelis. nevajag smaukties ta vieta ar bieti.
Riima
R
Tad njammaajiet Kalkju vaartos tiramisuuu,bet lauku eestuvees-kotletes a kartupeljiem :)
gvido
g
ar tiramizu man ir liidziiga pieredze... atbilde bija - galvenais, ka cilveekiem garso... . Tad, ja juus aiziesiet uz elektroveikalu un prasiisiet peec leduskapja, bet piedaavaas jums gludekli. Liidziiga atbilde buutu - arii vajadziiga prece... daudzi peerk :-)). Ir cilveeki, kas 2*2 nemaak sareekinaat, bet ir arii, kas saka "5" - nav nemaz tik slikti :-)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko