Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

TB grils

Krīzes un kara priekšnojautas līdz ar citām draudīgām lietām, kas laupa ticību iespējai sveikam un veselam pārdzīvot vēl vienu gadsimtu, liek cilvēkam svaidīties tekošā momenta identitātes meklējumos: vai lepni dzīvot nost visu, kas vēl atlicis, vai, tieši otrādi, izvēlēties paildzinātas eksistences stratēģiju un taupīt visur, kur vien iespējams.

Krogu dinamika Rīgā rāda, ka daudziem nekas daudz lepni nodzīvojams atlicis vairs nav, toties izdzīvotāju gan netrūkst kā jau visos laikos, kas bijuši līdz šim. Runa, protams, ir par individuālo izdzīvošanu, citādi jau mēs visi joprojām draudzīgi tupētu ap skalu, slavēdami To Kungu un priecādamies par katru sniegpārslu un rasas pili, ko Dievs nolaiž mums gar acīm, nevis iezīmētu savas teritorijas robežas ar dažnedažādiem atkritumiem. Krogu piedāvājums šobrīd vairāk vērsts bezatkritumu patērēšanas virzienā, proti, mērķēts tiem, kuri turp dodas ar nolūku apēst visu, kas uz šķīvja, nevis meditēt par to, ka šā kroga pavārā ir miris izcils gleznotājs vai instalators.

Līdz ar to nav brīnums, ka tagad vairāk jaunu krodziņu var gaidīt vietās, kuras līdz šim šķita taupīgu mājāssēdētāju rajoni. Piemēram, uz Čakenes. Nu jau būs mēneši divi, kopš netālu no kādreizējā Bimini (vai kino Blāzmas, ja kāds to vēl atceras) atvēries "vidusmēra publikai" domāts bistro ar šķietami politizētu nosaukumu TB Grils. Taču, ieraugot šo nosaukumu pie tumšzaļi marķizētiem un ziedu kastēm apliktiem logiem, nevajadzētu baidīties no iekšā iešanas - ceptus tēvzemiešus šeit nepiedāvā. Jaunais bistro ir iespēja samērā lēti paēst, vērojot grilēšanas procesu. Nē, kur nu samērā - pavisam lēti: jau kopš jūlija te eksistē Dienas īpašais piedāvājums, kura cena turas pie Ls 1,80. Šajā piedāvājumā var būt, piemēram, uz oglēm grilēts cūkgaļas šašlika iesms (ar visu šašliku), pasniegts ar rīsiem, tomātu mērci un marinētiem sīpoliem, vai marinēts cāļa stilbs (kājiņa plus šķiņķis) ar jaunajiem kartupeļiem, sīpolu mērci un jauno kāpostu salātiem. Vai jaunie kartupeļi ar zemnieku gaļu (apcepta mājas kūpinājuma cūkgaļas šķēle) un štovētiem kāpostiem. Ņemot tāpat, ēšana iznāks mazliet dārgāka, bet ar trim četriem latiem var tikt cauri, ja nepieēdas. Bistro interjera galvenais elements ir liels galds ar dažu preses orgānu vidū. Pie sienām viegls kantri: šis tas izkalts, šis tas uzgleznots, bet bez pārmērībām. Sēdi, lasi un gremo.

Tiesa, TB Grilam netālu ir viens konkurents: tepat ap stūri Matīsa ielā ir kāda miniskārnim līdzīga vieta, kas paskata ziņā pirmajā tuvinājumā šķiet iespējama tikai padomju un postpadomju telpā, ne lepnā ES valstī: veca padomjlaiku lete, dažas stāvvietas gar sienu, maz vietas. Taču pusdienlaikā pie šī iestādījuma redzētā rinda uz ielas mudina garāmgājēju ieskatīties iekšā un konstatēt, ka ēdēji te nākuši pēc grilētām vistām un citiem lētiem gardumiem, acīmredzot novērtējot cenas lielumu un gaļas samēru.

***

Tv Izklaide ēda:

Šašliks Ls 1,65

Piedevas Ls 0,65

Mērce Ls 0,45

***

Bistro TB grils

A.Čaka ielā 67/69

Atvērts no plkst.10 līdz 20

virtuve HHH

interjers HHH

atmosfēra HHHH

apkalpošana HHHH.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko