Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Testējam datorprogrammu

Hei! Šoreiz apskatīšu datorprogrammu, kas ir ļoti noderīga jaunietim - GIMP. Tā ir foto apstrādes programma. Nu ļoti, ļoti līdzīga ļoti pazīstamajai Photoshop programmai.

Ar ko Gimp atšķiras? Tā ir brīvi lietojama - oficiāli bezmaksas. Tā ir atvērtā koda programma - ja māki programmēt, vari iesaistīties tās veidošanā, izstrādāt papildinājumus.

Ko tad darīt ar Gimp? Foto apstrāde ir tikai maza daļiņa no tā, ko spēj Gimp. Protams, ar Gimp vari uzlabot bildes, pieliekot rāmīšus, sakrāmējot virsū kaudzi ar efektiem. Pats vari veidot dažādas darbību kombinācijas, lai bilde iegūtu svaigu izskatu. Vari iemontēt bildē kādu klāt, kādu izmontēt, aizkrāsot pumpas, uztaisīt smukus spīdīgus tekstus un pat afišas. Es Gimp neapstrādāju tik daudz bildes, cik taisu diazainus.

Teiksim tā: ja tevī mīt mākslinieks, kurš negrib izpausties ar zīmuļiem un krāsām, bet digitāli, šī varētu būt programma, ar kuru to sākt. Vēl viens Gimp pluss ir tas, ka darbojas uz visām trīs datoru operētājsistēmam - Windows, MacOs un Linux.

Bet ko darīt, ja sākumā viss liekas nesaprotams un šķiet, ka neko nevari izdarīt? Sauc palīgā tanti Googli. Meklējot: «Gimp tutorials» vai arī «How to...in Gimp.» Aptuveni šādi teksti arī man ir palīdzējuši apgūt Gimp. Un tici man, kad pieradīsi, nekas sarežģīts tas vairs neliksies. Nebaidies eksperimentēt. Un ko es no savas pieredzes varu teikt: lietas, ko agrāk darīju vairākas stundas, tagad izdaru minūtēs. Kā? Pirmkārt, piešaujas roka. Otrkārt, jo ilgāk lietoju, jo efktīvākas metodes un rīkus atklāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko