Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tūrisms - kā viena no prioritārajām nozarēm jeb pasapņosim kopā

Lasot Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvja Baltijas valstīs un Polijā Rozenberga interviju, biju patīkami pārsteigts, jo melns uz balta bija rakstīts "mēs cenšamies nolikt Latviju uz stabila, ilgtspējīgas attīstības ceļa, kas balstītos uz cita biznesa modeļa, lai izaugsme nebūtu balstīta uz nozarēm, kuras nav saistītas ar eksportu,....., bet gan uz eksporta, zināšanām, ražošanu un tūrismu."

VVVVaaaauuu, tas nozīmē, ka tūrismam ir jākļūst par prioritāti valstī. Ehhh, gribas taču pasapņot, kā tas būs, kad tūrisms kļūs par prioritāti......

Nu, visupirms, premjerministrs, pieminot vārdu "tūrisms", neteiks, ka tas viņam saistās ar tanti Dundagā, kura par naktsmītni prasa 40 latus un valstij nemaksā nodokļus, bet gan ar kompāniju airBaltic, kura nedēļas laikā atved tik daudz tūristus, ka to ieguldījums, atstājot naudu Latvijas ekonomikā, ir līdzvērtīgs vienas lielas rūpnīcas gada eksporta apjomam.

Iekšlietu ministrs vairs neteiks, ka angļu tūristi ir cūkas, bet gan to, ka arī šo tūristu ieguldījums Latvijas ekonomikā ir būtisks, un policija turpinās strādāt, lai šādus incidentus nepieļautu, kā arī nāks klajā ar likumdošanas iniciatīvu, kura paredz ielūgumu sistēmas tūristiem atcelšanu, kā arī ierosinās vienkāršot ārvalstnieku reģistrācijas kārtību naktsmītnēs.

Ārlietu ministrs nāks klajā ar paziņojumu, ka turpmāk vēstniecību konsulārās nodaļas centīsies pēc iespējas liberālāk traktēt Šengenas līguma nosacījumus, kā to dara Somija, un uzdos katrai vēstniecībai piesaistīt jaunas tūrisma kompānijas Latvijai.

Ekonomikas ministrs valdībai iesniegs budžeta pieprasījumu tūrisma finansēšanai, kurš būs ne mazāks, kāds tas ir Igaunijai.

Reģionālās attīstības ministrs aicinās ceļot visus iedzīvotājus pa Latviju un pats ar savu personīgo piemēru apmeklēs visus Latvijas ceļojuma maratona izvēlētos objektus.

Sekojot 22 ES valstu piemēram, finanšu ministrs pats sagatavos priekšlikumu par PVN samazinātās likmes pielietošanu naktsmītņu pakalpojumiem.

Kultūras ministrs nāks klajā ar priekšlikumu sarīkot mini dziesmu un deju svētkus divas reizes gadā, ar ko varētu piesaistīt lielu skaitu tūristu.

Labklājības ministrs nāks klajā ar iniciatīvu sarīkot ikmēneša valdības sēdes dažādos Latvijas novados, tādējādi noslogojot reģionos atrodošās tūristu mītnes.

Tieslietu ministrs ierosinās Tūrisma attīstības valsts aģentūru pārveidot par Tūrisma ministriju.

Zemkopības ministrs lūgs Pārtikas un veterinārajam dienestam pārskatīt noteikumus, kas aizliedza tūristiem piedāvāt pašu ceptās pankūkas.

Izglītības ministrs, kurš atbild arī par sportu, nāks klajā ar iniciatīvu par dažāda veida Eiropas un Pasaules čempionātu organizāciju Latvijā visdažādākajos sporta veidos.

Satiksmes ministrs prezentēs projektu Eiro Velo, kas paredzēs veloceliņa caur visu Latviju izveidi un kas tiks savienots ar visas Eiropas velo celiņu tīklu.

Aizsardzības ministrs apņemsies katru gadu rīkot pasākumus, kuri būtu līdzvērtīgi NATO sammitam.

Vides ministrs ierosinās Gaujas Nacionālo parku iekļaut UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, kas automātiski nodrošinātu šī objekta atpazīstamību un daudzus jaunus tūristus Latvijai.

Veselības ministrs, izanalizējot Lietuvas piemēru, sagatavos koncepciju, kura paredzētu būtiskus ekonomiskos  atvieglojumus cilvēkiem, kuri izmantos veselības uzlabošanai dažādas vietējās sanatorijas un SPA centrus.

Rīgas mērs nodrošinās to, ka, tāpat kā pārējās Eiropas pilsētās, pie sabiedriskā transporta pieturām ir novietotas kartes, kas palīdzēs orientēties tūristiem pilsētā.

Visas politiskās partijas savās programmās iekļaus sadaļu "Tūrisms", kā arī vismaz divas partijas savās programmās paredzēs Tūrisma ministrijas izveidošanu.

Jā, ir tik labi pasapņot, bet žēl, ka ir jāatgriežas reālajā dzīvē......

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko