Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Uz balli? Der tikai T krekli

Ābolu diēta Evai Savelei-Gavarei lika aizdomāties - vai ir pareizi tievēt akli?Svars nokrita nebūtiski, toties riebums pret āboliem bija vairākus gadus

"Ne viss, kas mums ir jāpaveic, ir fiziski padarāms darbs. Garīgs darbs nereti ir smagāks un grūtāks, jo tas prasa koncentrēšanos, piespiešanos, vēlēšanos un varēšanu," gluži kā laimes formulas grāmatu autore saka Eva Savele-Gavare. Viņa izveidojusi tievēšanas padomu portālu www.noslepums.com un savām klientēm kopā ar kaloriju karti un tievēšanas dienasgrāmatu izlasīt dod arī savu eseju.Daudzām sievietēm tā noderot, jo bieži vien grūtāk par fizisko svara nomešanu ir saņemties un noticēt, ka sieviete nav "resna un nevienam nevajadzīga" un "man tāpat nekas neizdosies!".

Eva savus uzskatus pilnībā balsta uz personīgo pieredzi. Viņai bez ekstrēmām diētām, bet ar sabalansētu ēdienkarti un kaloriju skaitīšanu izdevās no 85-90 kg panākt ideālo svaru - 65 kg. Eva ir pārliecināta, ka, piemeklējot sev vispiemērotāko ēdienkarti un fiziskās aktivitātes, katra sieviete var sasniegt labu rezultātu. Vajag tikai gribēt!

Apaļa un laimīga

"Es biju apaļīga, taču nekad tāpēc nejutos slikti," Eva stāsta par savu pagātni. Viņa uzskata, ka ir sievietes, kurām svarīgi atbilst stereotipam par ļoti koptu, skaistu, cacīgu sievieti, un ir tādas, kuras tam nepiešķir tik lielu nozīmi. Eva smej - pati piederot pie otrās kategorijas. Varbūt tāpēc viņai nekad nav šķitis svarīgi būt kā modelei no žurnāla vāka. Tomēr sieviete veltījusi lielus pūliņus, lai notievētu. Tātad iemesls bija!

Pirmā svara nomešana Evai saistās ar visai skumjām atmiņām. Viņa pēc vidusskolas tūdaļ apprecējusies. Piedzimusi meitiņa. Pēc neilga laika laulības dzīvē sākušās nesaskaņas. Divdesmit vienu gadu vecā Eva nolēmusi, ka labāk būs, ja dzīvos ar meitiņu viena. No stresa un pārdzīvojumiem viņa tajā laikā notievējusi, pati to gandrīz nemanot. Taču, kā bieži notiek, viņa ātri vien liekos kilogramus atguva.

Otro tievēšanas reizi ietekmēja viņas ne pārāk lielais budžets. Eva uzturēja gan meitu, gan arī savu jaunāko māsu vidusskolnieci.

"Tā kādā dienā sāku pārskatīt savus izdevumus un sapratu: jāietaupa! Kā es varētu ietaupīt? Ar uzturu!" Sagadījies, ka draudzene Evai piedāvājusi lielu daudzumu no laukiem atvestu ābolu. "Nolēmu, ka tagad man būs ābolu diēta," Eva smaidot atceras. Vienu nedēļu viņa uzturā lietojusi tikai tos. Svars patiesi nokrities, kaut arī ne būtiski. Toties riebumu pret āboliem Eva izjuta vēl vairākus gadus pēc tam. Ābolu diēta sievietei pirmo reizi lika aizdomāties: vai ir pareizi notievēt akli, nerēķinoties ar organisma vajadzībām? Tievēšana - tas nav man, Eva atkal nolēma. Liekais svars drīz vien bija atpakaļ. Taču viņa neuzskatīja, ka būtu jāsatraucas.

Pirmie bija brīnumlīdzekļi

Nesatraukties par lieko svaru Evai palīdzēja arī draugs, kurš vēlāk kļuva par viņas otro vīru un dēla tēvu. "Viņam es patiku tāda mīksta," sieviete atzīstas. Kad ģimenē piedzima dēls ar lielām veselības problēmām - zēnam bija apgrūtināts elpošanas un rīšanas reflekss -, Eva par visu citu pasaulē aizmirsa.

"Kāds liekais svars! Tajā laikā tādas problēmas man šķita sīkas un smieklīgas," sieviete stāsta.

Dēls auga, veselība uzlabojās. Evai atlika mazliet vairāk laika padomāt par sevi. Kādu dienu viņa saņēma ziņu, ka jādodas uz radinieka vidusskolas izlaidumu. Priecīga Eva vēra vaļā skapi.

"Sapratu, ka man nekas neder! Auklējot dēliņu, valkāju vienus džinsus un kādus desmit T kreklus." Tas bija pagrieziens Evas dzīvē. Viņa nolēma, ka ar lieko svaru jātiek galā. Eva atzīstas, ka sākumā līdzīgi vairumam tievētāju izmēģinājusi brīnumlīdzekļus. Nopirkt tabletes taču ir tik vienkārši. Tas neprasa nekādu darbu no tevis paša, viņa saka. Eva meklēja internetā informāciju. Izmēģināja dažādas diētas. Aktīvi sportoja pēc supermodeles Sindijas Krofordas sistēmas. Apmeklēja arī body bike un aerobikas nodarbības. Visus paņēmienus meta vienā katlā. Līdz kādā brīdī pievērsās rūpīgai kaloriju pasaules izpētei. Sāka veidot savu tievēšanas sistēmu, rēķinot kalorijas katrai ēdienreizei. Piemēram, pirmdien Eva brokastīs ēda vienu šķēli rupjmaizes. Pusdienās gaļu ar dārzeņiem. Launagā vājpiena jogurtu. Vakariņās gaļu un sautētus dārzeņus. Pēc sešiem vakarā viņa neēda. Dienā izdzēra vismaz divus litrus ūdens. Un apēdu greipfrūtu.

Tagad dāmu vakari

Viņa neatmeta to, kas ļoti garšo, bet sarēķināja, kā to iekļaut ēdienreizēs tā, lai vajadzīgais kaloriju skaits netiktu pārsniegts. Savas jaunās bildes viņa ievietoja portālā draugiem.lv un saņēma komplimentus par izskatu. Evai sāka rakstīt vēstules, vaicājot padomu, daudzas sievietes, kuras vēlējās notievēt.

Eva labprāt dalījās pieredzē. "Man bija prieks, ka varu cilvēkiem palīdzēt," viņa saka. Tā Eva nonākusi līdz idejai par savu portālu, kur var nodot informāciju visām uzreiz. Kopš augusta viņa ar savām klientēm tiekas arī klātienē. Reizi trijās nedēļās Rīgā, reizi piecās - mazpilsētās Eva sarīko dāmu vakaru. Visas var no sirds izrunāties. Dalīties pieredzē. Uzmundrināt cita citu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko