Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Vai pārslas ir veselīga maltīte bērnam?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ssa
s
es nesaprotu peedeejo teikumu ieksh "Kāpēc garšo salds" ,bet eedot paarslas beerniem jau tiek iemaaniits vismaz vienaa reizee divas kruuzes piena.. poh pa to cukuru es piem kafijai lieku katru riitu un vakaru 5 karotes cukura un vis ok ,cukurs tach labs sirdij =/
Ieva
I
Ja būtu īsts vepris, tad zinātu, ka ne jūs, cūkas, ne mēs cilvēki, neesam zālēdāji.....
vepris___ ieva
v
kas par dumiibaam! kur tad lops to dzelzi nem, ko! naglu ruupniicaa, vai tiiros dabas produktos?slimam un vaargam?!!! veel jo trakaak taadam dot galju! cik ljoti daudz tiks pateereeta energija lai to paarstraadaatu... aarpraats - shito moderno tumsoniibu...
Ieva
I
Bet gaļa ir viens no labākajiem dzelzs avotiem, jo augu valsts produktos dzelzij ir cita vērtība un, ja vesels un stiprs pieaugušais visu nepieciešamo gūs no bietēm, lociņiem utt., tad slimam un vārgam, īpaši vecam vai mazam nekā labāka par gaļu nav...
Ieva
I
Es gaļu pēdējo reizi lietoju pēc smagas operācijas un arī pirmajā nedēļā, taču kalciju lieliski var iegūt no biezpiena, siera un jogurta/kefīra/rjaženkas. Protams, no tīriem produktiem, nevis krāsotiem un ar saharozi saldinātiem, jo saharoze arī ļoti garšo baktērijām....
Ieva
I
Piedod, taču tas ir dabiskais process: kamēr cilvēciņš ir maziņš, tikmēr lielākā daļa var dzert svaigu pienu, taču pēc tam nepieciešamība pēc tā zūd. Un priekš kam jādzer svaigs piens, īpaši šeit, pie mums, kur ir pieejami visdažādākie skābpiena produktu....
brr - ieva
b
kaa var nebuut ferments piena paarstraadej!? tad jau veseliibas probleemas ir pashaa saknee. kaa liidz tam var nonaakt?! vienkaarshi - eedot drankjus... smirdiigas gaazes buus no nesagremotas galjas paarpalikumiem zarnaas. dzeru lauku pienu 2 x dienaa un negaazeeju.
Pārsla
P
Kopš septembra nepērku pārslas un meitai ļoti būtiski uzlabojusies sejas āda. Pienu un jogurtu bērni dzer daudz un labprāt, biezpiens ar krējumu, niedru cukuru un kanēli arī ir cieņā. Kopš mūsu ģimenes daktere pārslas nosauca par salmiem, tās vairs uzturā nelietojam. Auzu pārslas vāram putrā, tāpat arī piecgraudu pārslas utt. un ir daudz vērtīgāk un lētāk. Par pienu gan nav taisnība, tas ir jālieto, bet vakarā vai agri rītā un silts. Piens nomierina nervu sistēmu, nemaz nerunājot par kalcijiem un citām vērtīgām vielām., ko tas satur. Un gaļa patiešām ir kaitīga:-)) to arī nelietojam.
rīdziniece
r
Vai gadījumā neesi sajaukusi somus ar sāmiem?.. :) Tā fermenta nav tajās zemēs, kur netur govis, bet Somija tā kā vēl būtu tajā klimatiskajā zonā, kur cilvēki tur govis....
Ieva
I
Piedod, bet svaigs piens satur laktozi, kas, ja cilvēkam nav fermenta tās pārstrādei, nonāk resnajā zarnā pie baktērijām, kas ar prieku ķeras pie gremošanas sagādājot cilvēkam caureju, smirdīgas gāzes utt. Savukārt skābpiena produktos šo te laktozi ir vairāk vai mazāk apēduši laktobaciļi, kas galvenie nodarbojas ar piena skābēšanu. Un ar to fermentu ir tā, ka daži, īpaši nēģeri vai somi, vispār piedzimst bez tā, savukārt visiem pārējiem bez izņēmuma tas ar laiku mazinās. Lai gan, ja gribas pirst, tad var arī svaigu pienu.
rīdziniece
r
Tāpat esot bijis arī kara un pēckara gados un ne jau tikai Latvijā, kad, piemēram, esot publicēti raksti par to, ka gaļa un olas ir kaitīgas, ka kartupeļi ir veselīgāki, ja tos ēd ar visu mizu utml.. :) P.S. Jā, starp citu, ja kāds atceras, tad "Divpadsmit krēslos" (kur darbība notiek divdesmitajos gados) arī ir epizode, kur veco ļaužu patversmē ēdamzālē pie sienas ir lozungs "Gaļa ir kaitīga"... :)
Teodora
T
Tad ta briesmas! Kam garšo, lai taču ēd! Mūžīgās ubagainās Latvijas gājiens - rindā rakstiņi par to, cik viss kaitīgs (par tiem produktiem, kas ir dārgāki un kļūst cilvēkiem nepieejami).
rīdziniece
r
Paldies par padomu. "iedabūšanu" es vairāk domāju kā metaforu, nevis kā kaut ko vardarbīgu. :) Mani bērni agri no rīta ieēd pavisam nelielas porcijas pārslu ar siltu pienu vai jogurtu - tieši pietiekami, lai dabūtu vajadzīgo cukura (t.i. ogļhidrātu :) ) daudzumu enerģijai un spēkam, piena produktu kalcijam, un vienlaikus siltu šķidrumu, kas arī vēderam ir veselīgi. Neredzu te problēmu. Iespējams, ar laiku viņu gaumes mainīsies, kā jau palaikam ir noticis. (Piem., bija viens periods, kad dēls pusdienās gribēja tikai gaļu, savukārt tagad gaļu vispār neēd. Zinu, ka bērnu ēšanas paradumos nekas nav nemainīgs un uz mūžu, bet ar pašreizējo brokastu variantu visi esam apmierināti...) P.S. Especially for Ieva - laktozes nepanesība ir pavisam nelielam procentam cilvēku, Ziemeļeiropā katrā ziņā tā ir liels retums.
ks }} Ieva
k
Tik tālu esam jau aizdzīvojušies, ka kādam piens traucē. Ja cilvēkam ir kādas veselības problēmas, tad ne jau piens tur vainojams! Vaina būs pašā cilvēkā. Painteresējaties - kas ir par cēloni gremošanas traucējumiem nedaudz dziļākā aspektā. Skābpiena produkti - super, bet ar mēru, ne jau katru dienu, bet pienu -kaut 3 x dienā. }}Rīdziniece ".. var viņiem iedabūt agros rītos pirms bērnudārza un skolas." - ja Tu mīli savu bērnu, tev nekas nav jāiedabū viņam iekšā, it īpaši šīs ar uztura bagātinātājiem piesātinātās pārslas. Uzvāri auzu biezputru. Tās ir 8 minūtes. Nēēd? par vēlu...vaina Tevī.
Ieva
I
Muļķības, vislabākais kalcija avots bērnam ir skābpiena produkti, īpaši biezpiens, savukārt pliks piens ar laiku jebkuram izraisa gremošanas traucējumus, un pietiekami daudziem tas sākas jau no bērnības. Savukārt par to iebarošanu, piedod, bet padomju laikā neviens normālas ģimenes bērns badā nestaigāja vai arī vienu reizi pastaigāja un tā arī saprata, ka jāēd tas, ko dod.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko