Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vairumam Latvijas iedzīvotāju ir pozitīva attieksme pret homeopātiju

Rīga, Latvija, 2009. gada 30. novembrī – Pēc Latvijā pirmā homeopātijas centra - Centra homeopātiskā klīnikas - ierosinājuma tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS šogad veica pētījumu ar mērķi noskaidrot Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret homeopātiju.

Jaunākajā  pētījumā šajā jomā noskaidrots, ka 75% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem ir pozitīva attieksme pret homeopātiju. Tikai 3,5% procentiem attieksme – negatīva. Pārējiem – neitrāla.

Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs jeb 50% jau ir apmeklējuši ārstu homeopātu un/ vai lietojuši homeopātiskus līdzekļus, un gandrīz visi no viņiem, proti, 92%, pieļauj iespēju, ka homeopātisko terapiju varētu lietot arī nākotnē.

Iedzīvotājiem, kuri līdz šim homeopātisko ārstēšanu nav lietojuši, vairumā  gadījumu attieksme pret to ir pozitīva 61% vai neitrāla 24%. Turklāt 66% no viņiem pieļauj iespēju, ka homeopātijas terapiju varētu izmantot nākotnē.

Kopumā  80% iedzīvotāju pieļauj iespēju, ka nākotnē varētu izmantot homeopātijas pakalpojumus.

Iedzīvotāji visbiežāk izmantotu homeopātisko terapiju šādu saslimšanu ārstēšanai: alerģijas, hroniskas slimības, ādas slimības, gremošanas traucējumi, elpošanas sistēmas saslimšanas, ginekoloģiskās saslimšanas, sirds un asinsvadu saslimšanas, hormonālās sistēmas traucējumi, saaukstēšanās, kā arī kustību un balsta aparāta saslimšanas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko