Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vecrīga

Apgalvojums, ka Vecrīga ir stabilitātes oāze, pēc pagājušās nedēļas notikumiem var izklausīties absurds. Bet es runāju par kafejnīcu Vecrīga - to, kur tantes dienas vidū, draudzīgi klačojoties, ēd salātiņus un kūciņas un uzdzer balzamu, un, cerams, pēc tam rāmi dodas mājup, nevis dauzīt iestāžu logus un gādāt raizes policistiem.

Ar šo Vecrīgu no jauna iepazīstināt nebūtu nepieciešams - atšķirībā no vecpilsētas, par kuru varētu gaudot, pārfrāzējot politiskās žēlabas: "Vecrīga nekad vairs nebūs tāda, kāda tā bijusi līdz šim..." Taču tas nemazina vēlēšanos izteikt atzinību šai sabiedriskās ēdināšanas klasikai. Bez jelkādām pretenzijām un "mārketinga" kafejnīca Vecrīga vienkārši ir mierīgi turpinājusi gadu desmitiem pastāvēt un piedāvāt savu standarta ēdienkarti, ne vien apkalpojot pie tās jau pieradināto padomju laika paaudzi, bet radot arvien jaunus atkarīgos (protams, par sliktu Vecrīgai nenāk arī fakts, ka mēs pārvēršamies par pensionāru sabiedrību).

Tagad jauna Vecrīga ir vērusi savas viesmīlīgās durvis Vaļņu un Teātra ielas stūrī un nomainījusi vienu no mūsu valsts līdzšinējiem neveiksmes simboliem - pastu, kurš gan saskaņā ar satiksmes ministra teikto tagad atkal, dies" palīdz, attīstās. Kafejnīcas iekštelpa ir veidota kā iela - fiktīvā Vecrīgas un reālā Vaļņu iela. Tas panākts ar atjautīgu risinājumu - virs logiem ir saulessargi, taču tie ir vērsti uz telpas iekšpusi, un zem tiem gluži kā gar kafejnīcas iekšējo "ielu", rindojas krēsli. Ir arī afišstabs, kur var iepazīties ar nedaudz tradicionālu kultūras piedāvājumu. "Pirmo reizi pie mums strādājuši dizaineri," atklāj īpašniece Ivanda Pīlāga, kas vada arī glīti un vienkārši nosaukto viesnīcu un restorānu servisa skolu Rīga, "tie paši, kas kaimiņam Emīlam Gustavam."

Ai, te pat nevar izvēlēties: vitrīnā dažnedažādi cepumiņi, kūciņas, salātiņi, ķilavmaizītes un - kā galējā eksotika - lašmaizītes. Par garšu grūti bilst ko sevišķu. Nu, kā Vecrīgā, pazīstami un labi. "Ļoti cenšamies, lai nebūtu nekādas ķīmijas. Tikai roku darbs! Lai labāk katrs cepums ir dažāda lieluma, toties dabisks," uzsver I.Pīlāga. Ne mazums klientiem atnākt uz Vecrīgu ir gluži vai svētki - reizi mēnesī, kad pensija. Tad jārūpējas, lai būtu tā, kā viņi to iecienījuši gadu desmitiem. "Konstantās lietas. Daudzi baidās no jaunā," paskaidro īpašniece. "Svarīgi, lai nebūtu galdiņu ar oficiantiem, jo tad cilvēki nezina, kāds būs rēķins. Bet pie letes viņi reizēm skaidri pasaka, ka grib ieturēties, teiksim, par latiņu." Bet, kad esot latviešu populārās vārdadienas, kā Ilze un Dace, tad gan iepērkoties tā vairāk.

****

TV Izklaide ēda:

Vinegrets (150 g) - 0,66

Siļķe kažokā (150 g) - 1,03

Burkānu maizīte - 0,35

***

Kafejnīca

Vecrīga

Vaļņu iela (Teātra ielas stūrī), 8-21

interjers 8888

Ēdieni 8888

atmosfēra 88888

apkalpoŠana 8888.

Top komentāri

:
:
labaakaa vietaa pasaulee, es dievinu tantukus, kas saseedusi ap kafijas taseem, kuucinjaam un mazajaam balzaama glaziiteem teerzee vai visas dienas garumaa par mazbeerniem, pensiju un poltiku!:)) lai izdodas sagalbaat so garšu šai vietai!
e.s.Blofeld
e
Ja runā par kūkām, tad tur tās joprojām ir tikpat labas kā padomju laikos, vienas no labākajām Rīgā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko