Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VIDEO: Andra Gaujas jaunās filmas Izlaiduma gads treileris

Andra Gaujas debijas mākslas filma Izlaiduma gads (starptautiskais nosaukums The Lesson) savu pirmizrādi piedzīvos 27. augustā Monreālas Starptautiskajā kinofestivālā, kas ir viens no prestižākajiem pasaulē. Latvijas filma ir iekļauta debijas filmu konkursa skatē, kur no visas pasaules izraudzītas 18 filmas.

Izlaiduma gads ir stāsts par jaunu skolotāju Zani, kura aiziet par tālu savos centienos nodibināt draudzīgas attiecības ar klasi, nokļūstot sarežģītā personisku attiecību mezglā. Spēlfilma ir veidota dokumentālā stilistikā, sadarbojoties profesionāliem aktieriem (Inga Alsiņa-Lasmane, Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, Andrejs Smoļakovs, Ivars Auziņš, Laura Atelsone u.c.) ar jauniešiem bez aktieru pieredzes (Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Aigars Ligers, Edgars Siliņš, Elza Feldmane, Agirs Neminskis u.c.).

Filmas māksliniece ir Ilze Kauliņa, scenārija autori Lauris Gundars un Andris Gauja, montāžas režisors Tambets Tasuja (Igaunija), producenti - Guna Stahovska un Andris Gauja. Filma uzņemta Latvijā, Francijā un Krievijā. Filmas pēcapstrāde veikta Mombajā, Indijā - studijās Prasad Group un FutureWorks. Filmas producējošā studija ir Riverbed sadarbībā ar Mojo Raiser Production (Latvija) un Horosho Production (Krievija). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko