Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Viršu medus mēdz kristalizēties jau šūnās

Kādēļ medus 3 nedēļu laikā +12 grādos vēl ir tikai nedaudz kristalizējies (vēl ir lejams)? Esot no savvaļas augiem  - usnes, dadži, āboliņš. Medus IR vidēji tumšā krāsā. Cik ilgā laikā tas kristalizējas? - jautā lasītājs.

Atbild Biškopu biedrības konsultante jautājumos, kas saistīti ar bišu veselību un bišu produktu kvalitāti - Mag.vet.med. Ineta Eglīte:

Medus kristalizēšanās ātrums ir atkarīgs ne tikai no apkārtējās temperatūras (visstraujāk kristalizācija notiek +12 ±1°C temperatūrā), bet to nosaka glikozes un medū esošā ūdens attiecība, ko savukārt nosaka augi, no kuriem medus ievākts (ļoti ātri, dažreiz pat jau šūnās kristalizējas rapša medus, viršu medus nekristalizējas gandrīz nemaz, ilgi ''šķidrs'' saglabājās arī lapu izsvīduma medus). Arī medus ar paaugstinātu mitruma saturu kristalizējas straujāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko