Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Virtuves gudrības. Kā mājās ātri pagatavot pelmeņus?

Pelmeņi nav tas ēdiens, ko var pagatavot ātri. Sevišķi jau, ja vēlas mājās gatavot mīklu. Procesu var paātrināt, lietojot gatavās pelmeņu lapiņas. Es tās izmeklējos pa visu Rīgu, vienīgā vieta, kur atradu — mc2 Krasta ielā. Ja tomēr vēlaties mīklu gatavot paši, piedāvāju savu recepti (60 pelmeņiem).

Iesit glāzē 3 olas, pievieno tādu pašu daudzumu ūdens. Lielā bļodā ieber 1 litru miltus, pievieno tējk. sāls, iejauc olas un ūdeni un maisa, līdz veidojas mīkla. To izrullē divās daļās, cik biezu vai plānu vēlas. Es ieteiktu iespējami plāni. Sagriež gabaliņos vai izspiež aplīšus. Sagatavo pildījumu (tas var būt gaļas, zivju, siera), liek pa tējkarotei uz mīklas lapiņas un ietin.

Pašgatavota pelmeņu mīkla (60 pelmeņiem)
Iesit glāzē 3 olas, pievieno tādu pašu daudzumu ūdens.
Lielā bļodā ieber 1 litru miltus, pievieno tējk. sāls, iejauc olas un ūdeni un maisa, līdz veidojas mīkla. To izrullē divās daļās, cik biezu vai plānu vēlas. Es ieteiktu iespējami plāni. Sagriež gabaliņos var izspiež aplīšus.
Sagatavo pildījumu (tas var būt gaļas, zivju, siera), liek pa tējkarotei uz mīklas lapiņas un ietin. Ietinot jāizspiež viss gaiss no pelmeņa, citādi tie vārot piepūšas. Ar ūdenskrāsu otiņu apziež pelmeņu maliņas ar ūdeni lai tās labāk salīp.

PELMEŅI AR VISTAS UN SPINĀTU PILDĪJUMU

(30 pelmeņi)

500g vistas fileja
250g spināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Šķipsniņa samalts muskatrieksts
Šķipsniņa majorāns
Sāls un pipari pēc garšas

Novāra vistas filejas un samaļ kopā ar spinātiem. Pievieno pārējos produktus un labi samaisa. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.

PELMEŅI AR BIEZPIENA UN SPINĀTU PILDĪJUMU
30 pelmeņi


500ml sauss biezpiens
 250g špināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Sarīvēta puscitrona miziņa
Sāls un pipari pēc garšas

Sakapā spinātus un labi sajauc ar pārējiem produktiem. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.




Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected].

***

Saldētās Won Ton lapiņas mājās atkausē.


Ar ūdenskrāsu otiņu apziež pelmeņu maliņas ar ūdeni, lai tās labāk salīp.

Ietinot jāizspiež viss gaiss no pelmeņa, citādi tie vārot piepūšas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko