Iesit glāzē 3 olas, pievieno tādu pašu daudzumu ūdens. Lielā bļodā ieber 1 litru miltus, pievieno tējk. sāls, iejauc olas un ūdeni un maisa, līdz veidojas mīkla. To izrullē divās daļās, cik biezu vai plānu vēlas. Es ieteiktu iespējami plāni. Sagriež gabaliņos vai izspiež aplīšus. Sagatavo pildījumu (tas var būt gaļas, zivju, siera), liek pa tējkarotei uz mīklas lapiņas un ietin.
PELMEŅI AR VISTAS UN SPINĀTU PILDĪJUMU
(30 pelmeņi)
500g vistas fileja
250g spināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Šķipsniņa samalts muskatrieksts
Šķipsniņa majorāns
Sāls un pipari pēc garšas
Novāra vistas filejas un samaļ kopā ar spinātiem. Pievieno pārējos produktus un labi samaisa. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.
PELMEŅI AR BIEZPIENA UN SPINĀTU PILDĪJUMU
30 pelmeņi
500ml sauss biezpiens
250g špināti
2 olas, sakultas
200ml sarīvēts cietais itāļu siers
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
Sarīvēta puscitrona miziņa
Sāls un pipari pēc garšas
Sakapā spinātus un labi sajauc ar pārējiem produktiem. Pilda mīklas lapiņās un vāra 8 minūtes vārošā ūdenī. Pārlaista ar izkausētu sviestu un sarīvētu sieru.
Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected].
***
Saldētās Won Ton lapiņas mājās atkausē.
Ar ūdenskrāsu otiņu apziež pelmeņu maliņas ar ūdeni, lai tās labāk salīp.
Ietinot jāizspiež viss gaiss no pelmeņa, citādi tie vārot piepūšas.