Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Visi savējie

Kopš tūkstošgades mijas Āgenskalna krogs Visi savējie ir izgājis cauri šim rajonam revolucionāri straujām pārmaiņām. Atminos to kā lēta alus un voblu iestādījumu ar spēļu automātu tumšā pirmskara mūra "šķūnī". Eksotikas meklējumos tur reizēm iegājām un allaž satikām tos pašus nodzērušos, vientuļos kungus.

Tad tas pārtapa par krodziņu Visi savējie - kaut kas jau tuvāks mūsdienām, 90.gadiem. Vecie klienti nenāca, bet jaunie, šķiet, arī nebija visai čakli. Kopš vasaras beigām namiņam uzradies moderns otrais stāvs. Ziņkārības urdīts, iegāju un secināju, ka tas ir viens no labākajiem gastronomiskajiem atklājumiem pēdējos mēnešos Rīgā. Pavārs, darbīgs un komunikabls jauneklis, kas reizēm uzrodas zālē (tas tagad populāri - ēdiens ar cilvēka seju), darbu dara ļoti profesionāli, turklāt par pašreizējos apstākļos pieņemamām cenām. Ņemot vērā, ka nelielajā "rajona centrā" jau ir četri uzteicami restorāni, Āgenskalns, šķiet, pamazām kļūst par vienu no Rīgas labās ēdināšanas centriem.

Ēdienkarti pretēji Āgenskalna populārākajam restorānam Vīnoga, itāliskajai Pastarellia un vairāk uz Kaukāzu orientētajām Mūķenēm veido reģionālāki ēdieni, taču tie ir lieliskā izpildījumā un paceļ tradicionālo virtuvi jaunā kvalitātē. Maize restorānā ir pašu cepta - ar žāvētu tomātu gabaliņiem (vietējo un importēto elementu apvienojums ir šī restorāna trumpis). Ja pasūtīsit tradicionālos ķiploku grauzdiņus, jums atnesīs garenas nūjiņas, kas pēc izskata atgādina itāļu maizes nūjiņas, taču tās ir no labi pazīstamā ķieģelīša. Gaidot ēdienu, vēroju, ko atnesa kaimiņiem. Viņi, šķiet, bija pasūtījuši gaļas uzkodas. Tās servēja uz gara dēlīša, kuru klāja gan cūkas, gan bebra, gan cita medījuma gaļa. Pats, priekšroku dodams ēdieniem, kuros nav lopu gaļas, izvēlējos tomātu zupu ar garnelēm un akmens asari vīna, tomātu, paprikas un dzērveņu mērcē. Zupa - bieza un garda, zivs un mērce tāda, ka, par to iedomājoties, vēl tagad siekalas sariešas mutē. Vienīgie mīnusi ēdienkartē - gribētos vairāk nekā vienu veģetāru otrēdienu un arī plašāku vīnu izvēli. Apkalpotāja sagaidīja ar smaidu un strādāja ļoti ātri, kaut arī apkalpoja viena. Vienīgais apkalpošanas mīnuss, ka Visi savējie nepieņem norēķinu kartes.

Otrais stāvs ar apakšējo ir glīti apvienots un caur plašajiem logiem griestos un sienās laiž dienasgaismu, kuras tumšajā apakšstāvā pietrūkst. Otrā stāva turpinājumā ir jauka terase, ko no ielas sargā koka lapu vainags. Līdzīgi kā blakusesošajām Mūķenēm, restorānam ir populistisks piesitiens - gan mūzikas izvēles ziņā, gan arī tas, ka ceturtdienās skan karaoke.

Interjerā dominē tīkamas tumši brūnas krāsas. Pirmajā stāvā pie sienas ir fotogrāfiju kolāžas no Dienvidaustrumāzijas, otrajā stāvā - liela, sena fotogrāfija, kas skatienam restaurē Nometņu ielas un Meteora ielas stūri, kurš atrodas pretim krodziņam. Aina no pagājušā gadsimta sākuma, kad tagad zāles un koku pārņemtajā stūrī bija koka mājiņa un pa Nometņu ielu kursēja tramvajs. Citādi ainava nav būtiski mainījusies, ja nu vienīgi nācis klāt šis lieliskais restorāns.7

***

Visi savējie

Nometņu iela 62a,

svētdiena-ceturtdiena plkst.10-23,

ceturtdiena-sestdiena plkst.10-01

virtuve 88888

interjers 8888

atmosfēra 8888

apkalpošana 8888

***

TV Izklaide ēda:

Tomātu un garneļu zupa - Ls 2

Akmens asaris tomātu, vīna, paprikas, laima un dzērveņu mērcē - Ls 5,80

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko