Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Vispirms baudi ar acīm

Kad gribas sevi palutināt ne tikai ar oriģinālām, bet arī skaistām pusdienām, jāiet uz restorānu. Garšas pērles, noformējuma gleznas. Dārgi? Lēti nav, bet par idejām, ko var aizgūt no šefpavāra, taču arī jāmaksā. Tieši restorānos no pavāriem var mācīties lieliskus ēdienu noformējumus. Gluži kā telpiskā gleznā uz šķīvja spēlējas krāsas un formas.

Baltic Beach Hotel restorāna Caviar Club šefpavārs Rihards Ķempis prot sabalansēt maltītes garšu un izskatu. Viņš arī iesaka mājās vismaz brīvdienās veltīt vairāk laika kopīgai pusdienošanai. Vislabāk to darīt tad, kad maltīte tiek gatavota kopīgi. Viens griež, otrs mizo, trešais cep. Gluži kā talka! Bet tam, kurš noformē ēdienu, ir solista loma.

***

Mencas un laša filejas tiāns ar sarkanajiem ikriem

4 personām vajadzēs:

200 g mencas filejas

200 g laša filejas

80 g sarkano ikru

8 g želatīna

40 ml saldā krējuma

120 g Filadelfijas siera

citronu

sāli un piparus

pētersīļus

Mencas un laša fileju marinē 12 stundas sāls, piparu un citrona sulas marinādē. Filadelfijas sieram pievieno sāli, piparus un smalki sakapātus pētersīļus. Tad aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Kad tas uzbriedis, pievieno saldajam krējumam un karsē. Izveidotajam maisījumam pievieno Filadelfijas siera masu un laša ikrus. Kārto apaļā gredzenveida formā un atstāj sastingšanai. Kad masa sastingusi, tai virsū liek plānās šķēlītēs sagrieztu laša un mencas fileju, dekorē ar citronu.

***

Ledus salāti ar svaiga tunča fileju un anšovu - artišoku mērci

4 personām vajadzēs:

480 g ledus salātu

400 g tunča filejas

20 g sojas mērces

sāli un piparus

olīveļļu

8 g anšovu

120 g marinētu artišoku

sīpolu lociņus

svaigus zaļumus

Tunča fileju marinē piparu, sāls, sojas mērces un olīveļļas maisījumā 20 minūtes.

Ledus salātiem izgriež kacenu. Tos liek izlietnē un lej virsū aukstu ūdeni (aptuveni 10 minūtes). Salātus saplucina gabalos, pievieno

četrās daļās sagrieztus artišokus un pārlej ar mērci, kas gatavota no olīveļļas, sāls, smalki sakapātiem anšoviem un lociņiem. Tunča fileju sagriež plānās šķēlītēs, liek virsū salātiem un dekorē ar svaigiem zaļumiem.

***

Cūkgaļas fileja ar aitas siera bušē, ķiršu tomātiņiem un kaperiem

4 personām vajadzēs:

200 g cūkgaļas filejas

120 g aitas siera pelnos

120 g kārtainās mīklas

80 g ķiršu tomātiņu

20 ml pesto mērces

20 g kaperu

eļļu

sāli

timiānu

Cūkgaļas fileju marinē sāls, piparu un eļļas maisījumā. To apcep uz pannas un cep cepeškrāsnī astoņas minūtes +180 grādu temperatūrā.

Kārtainās mīklas plāksni cep astoņas minūtes cepeškrāsnī +180 grādu temperatūrā.

Uz tās kārto plānās šķēlītēs sagrieztu cūkgaļas fileju un 5 cm biezās šķēlēs sagrieztu aitas sieru. Turpina cept cepeškrāsnī vēl astoņas minūtes.

Kad ēdiens gatavs, to dekorē ar pesto mērci, ķiršu tomātiņiem (vai kaltētajiem tomātiem) un mazajiem kaperiem.

***

Ābolu - aprikožu zupa ar biezpiena krēmu

4 personām vajadzēs:

200 g ābolu

120 g aprikožu

8 paciņas meža ogu tējas(800 ml)

80 g cukura

200 g biezpiena krēma

Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež. Aprikozēm izņem kauliņus un pievieno āboliem. Izvārīto meža ogu tēju atdzesē un ar to pārlej ābolus un aprikozes.

Visu sablenderē un izberž caur sietu. Izveidoto masu liek dziļā šķīvī un pasniedz ar saldo biezpiena krēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko