Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ziemassvētkos vairāk zvana uz Rietumvalstīm, Jaunajā gadā - uz Austrumvalstīm

Gada nogales svētku laikā Latvijas iedzīvotāji aktīvi lietojouši mobilo tālruni, lai apsveiktu ārzemēs dzīvojošos tuviniekus. Salīdzinājumā ar pērno gadu, šajās brīvdienās zvanu skaits uz ārzemēs reģistrētiem numuriem teju divkāršojies, vienlaikus iezīmējot arī nepārprotamu tendenci – Ziemassvētkos cilvēki vairāk zvana uz Rietumeiropas valstīm, bet Vecgada vakarā un Jaungada dienā – uz bijušajām padomju republikām, liecina mobilo sakaru operatora Amigo apkopotie dati.

Šajos Ziemassvētkos cilvēki Latvijā visvairāk zvanījuši uz jau tradicionāli populārākajām valstīm – Lielbritāniju, Vāciju, Īriju, kā arī uz Krieviju un Baltkrieviju. Tomēr visilgāko sarunu desmitniekā iekļuvusi tāda eksotiska valsts kā Filipīnas.

Savukārt Jaunajā gadā zvanītāju uzmanības lokā nonāca austrumu kaimiņvalstis. Aiz Krievijas un Lielbritānijas nākamās divas vietas pārliecinoši ieņēma Ukraina un Baltkrievija. Uz šīm trim austrumu valstīm - Krieviju, Ukrainu un Baltkrieviju - Jaungadā zvanīts divreiz biežāk nekā Ziemassvētkos.

Statistika par sarunu ilgumu apstiprinājusi pieņēmumu, ka austrumnieki ir nesteidzīgāki un mīl papļāpāt ilgāk. Vienas sarunas vidējais ilgums ar Krieviju, Ukrainu un Baltkrieviju svētkos bija aptuveni četras minūtes, kamēr ar Lielbritāniju, Īriju un citām Rietumeiropas zemēm – divarpus.

Kopējais zvanu skaits gada nogales svētkos salīdzinājumā ar 2012.gadu Amigo pieaudzis par 92%. Daudzi operatora klienti savus draugus un tuviniekus svētkos sveica arī ar īsziņas palīdzību - to skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinājies par 52%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko