Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījušies aptuveni 400 dalībnieku

Rīgā šodien jau piekto reizi norisinājās Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, kurā piedalījās vairāki simti cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Pēc pasākuma organizatoru teiktā, labdarības skrējienam reģistrējušies ap 400 dalībnieku, tostarp daudzi studenti ne tikai no Latvijas, bet arī no citām Eiropas valstīm.

Pasākums piesaistīja arī skatītāju interesi, un daudzi garāmgājēji vēroja šo skrējienu, - to apmeklēja gan ģimenes ar bērniem, gan citi interesenti. Cilvēki fotografēja, kā arī filmēja pasākumu ar saviem telefoniem, arī paši labprāt fotografējās ar Ziemassvētku vecīšiem.

Kopumā pasākumā valdīja priecīga svētku noskaņa, skanēja mūzika, kuru spēlēja mūziķi Ziemassvētku vecīšu tērpos. Daži pasākuma dalībnieki pirms skrējiena iesildījās, dejojot un dziedot svētku dziesmas.

Šajā labdarības skrējienā varēja piedalīties ikviens, kurš ir pārģērbies Ziemassvētku vecīša tērpā un ir gatavs skriet trīs kilometrus garu distanci apkārt Vecrīgai.

Pasākuma dalībnieki bija radoši, papildinot Ziemassvētkus vecīšu tērpus ar dažādiem aksesuāriem. Viens no Ziemassvētkus vecīšiem uz skrējienu ieradās ar velosipēdu, kas bija izdekorēts tā, lai līdzinātos ziemeļbriedim. Vēl vairāki Ziemassvētku vecīši skrējienā piedalījās ar suņiem, kuriem arī bija Ziemassvētku tērpi. Viens Ziemassvētku vecītis skrējienā devās ar savu klēpja sunīti.

Skrējienu vēroja, gan arī tajā piedalījās daudzi bērni un ģimenes ar bērniem. Pasākuma savāktie ziedojumi tiks atvēlēti pestīšanas armijai Latvijā un bāreņu namam-patvērumam "Priedīte" Daugavpilī. Ziemassvētku vecīšu skrējienu bija atbraukuši skatīties arī bērni un pieaugušie no šī bērnu nama.

Aģentūras LETA uzrunātie skrējiena dalībnieki sacīja, ka šādi pasākumi palīdz vairot svētku sajūtu, tāpat ļoti svarīgi esot, ka šis ir labdarības pasākums. Pasākuma dalībniece Vineta skaidroja, ka piedalās skrējienā, jo pati ir strādājusi pestīšanas armijā un zinot, "ko nozīmē situācijas, kad vajadzīga palīdzība".

Skrējiens tika sākts, skanot skatītāju aplausiem, savukārt pēc finiša Ziemassvētku vecīši tika apbalvoti ar medaļām.

Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienu organizē Rīgas starptautiskais "Rotari klubs".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko