Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zumba nav nekāda rumba! Bet gandrīz…

Rudens - tā ir iespēja pastaigāties pa ļaudīm nepārpildītu pludmali. Rudens - tā ir izdevība ar krāsainām zeķēm vizināties ar velosipēdu. Rudens - tā ir iespēja raudzīties saulē, nesamiedzot acis. Tomēr rudens ir arī īstais gadalaiks palēnām atgriezties sporta klubā, jo organisms jūt, ka tuvojas ziema, - gulēt gribas ilgāk, ēst vairāk, bet priecāties - arvien mazāk.

Nenokavējiet šo laiku, jo, tikko ārā parādīsies peļķes, no mājas izvilkties būs krietni grūtāk, tāpēc uz sporta klubu vajag iemīt taciņu jau tagad. Manuprāt, to vieglāk izdarīt, ja jāizmēģina kas jauns un interesants, varbūt pat mazliet ārprātīgs, piemēram, sporta nodarbība Zumba (pats nosaukums vien mani mudina domāt par afrikāņu cilts riesta dejām vai ko tamlīdzīgu), kas patiesībā ir deju aerobikas nodarbība latino mūzikas ritmos. Un kas gan var būt foršāk, kā izkustināt dibenu, nevis grozoties uz biroja krēsla, bet koordinēti kustoties mūzikas pavadībā?

Latvijā un pasaulē

Pagaidām Latvijā zumbu var apgūt tikai sporta klubā City fitness (nodarbība gan saucas Latin party un to vada trenere no ASV), bet drīzumā arī sporta klubs Veselības fabrika plāno jauno, bet jau pasaules atzinību ieguvušo nodarbību ieviest savā sarkanmelnajā vingrotavā.

Zumba ir radusies ASV, un apmēram gadu šo nodarbību var apmeklēt arī Atlantas sporta klubā YMCA, kur jaunā nodarbība ir kļuvusi par visvairāk apmeklēto klubā. Zumba ir aerobikas un dejas apvienojums, kas nodarbina gandrīz visus ķermeņa muskuļus, raksta CNN. Salsas, mambo un čačačā dejas soļi transformēti fitnesa formātā, kur galvenais ir ne tik daudz 100% precīzi izpildīt konkrēto dejas soli, kā izkustēies, gūstot prieku. Alberto Pērlmens, viens no zumbas fitnesa nodarbības radītājiem Holivudā, neesot pārsteigts par deju nodarbības lielo popularitāti. "Mēs pārvērtām vingrošanu ballītē. Zumba pārkāpa dažus fitnesa likumus, jo mēs izmantojam mūziku tās oriģinālajā formā tā vietā, lai lietotu soļu skaitīšanu," Kolumbiešu izcelsmes horeogrāfs stāsta CNN. Tieši Pērlmens izdomāja nodarbības smieklīgo nosaukumu "Zumba", kas Kolumbijas slengā nozīmē dūkt kā bitei vai ātri kustēties. Īpaši motivējošs ir arī kādas 48 gadus vecas amerikānietes stāsts. Lilieta Bērka sāka zumbas treniņus pirms gada un turpināja apmeklēt nodarbības, jo novērtēja salīdzinoši vienkāršo deju soļu kombināciju. Atšķirībā no citiem viņas izmēģinātājiem treniņu veidiem zumba neesot kā sods.

"Es jūtos labā formā, labi guļu, jūtos jaunāka un tā, ka varētu nodzīvot vēl 48 gadus," nodarbības priekšrocības uzskaita amerikāniete.

Latino un vīrieši

Deju aerobika nav nekas jauns, taču kļūst arvien dažādāka un populārāka - nodarbību ar katru sezonu kļūsta arvien vairāk, deju stili atšķiras, un mūziku var atrast gandrīz jebkurai gaumei. Kāpēc? Tāpēc, ka lielai daļai sieviešu jau sen apnicis vienmuļi tirināties, izpildot klasiskos aerobikas soļus. Mēs gribam apgūt dibena grozīšanu visos virzienos, mēs gribam vienlaikus nostiprināt vēderpresi, izkustināt rokas, iegūt staltu stāju un stingras krūtis, mēs gribam būt kā brazīlietes, kolumbietes un meksikānietes, neizbraucot no valsts. To visu mēs gribam paveikt vienā stundā. Ak jā, vēl mēs, sievietes, novērtējam, ka deju aerobiku par pietiekami cienījamu atzinuši arī daži progresīvie šīs planētas vīrieši, jo aerobikai ir viena būtiska priekšrocība - laba un motivējoša kompānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko