Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Japānā biļešu tirgotāja bijība pret ārzemniekiem izmaksājusi simtiem tūkstošus dolāru

Pērn janvārī Japānas mediji ziņoja par visnotaļ savdabīgu gadījumu - baidoties no ārzemniekiem, kāds biļešu tirgotājs neiekasējis no viesiem samaksu par Tokijas dārza apmeklējumu, radot miljoniem jenu lielus zaudējumus. Pēc tam, kad tika uzsākta izmeklēšana, aptuveni 70 gadus vecais vīrietis atzina, ka nav iekasējis samaksu par dārza apmeklēšanu.

Darbinieks, kurš šobrīd jau ir pensionējies, atzina, ka 2014. gada aprīlī pārstāja iekasēt ieejas maksu 200 jenu (1,80 ASV dolāru) apmērā no pieaugušajiem un 50 jēnu apmērā no bērniem, un divarpus gadus bez maksas ielaidis dārzā ārzemju viesus.

Vīrietis jau pērn atzina, ka pirms dažiem gadiem ārvalstu apmeklētāji ir uz viņu saklieguši, tāpēc viņš kļuvis bijīgāks. "Es nerunāju citās valodās un sabijos, kad ārzemnieki sakliedza uz mani," viņš teicis ministrijas pārstāvjiem.

Darbinieks izsniedzis biļetes, neprasot par tām naudu, tad palūdza kolēģim, kam ir pieeja dārza datubāzei, atcelt pārdošanu, lai nebūtu neatbilstību starp reģistrētajiem un faktiskajiem ieņēmumiem.

Šonedēļ auditori pabeiguši aplēst bailīgā biļešu tirgotāja rīcības radītos zaudējumus un secinājuši, ka šajā laika posmā dārzu par brīvu apmeklējuši apmēram 160 000 cilvēku. Tādējādi Vides ministrija, kas pārvalda dārzu, zaudējusi vismaz 25 miljonus jenu (220 000 ASV dolāru).

Bailīgais darbinieks strādāja līdz 2016. gadam, kad kāds no personāla pamanīja "neparasto" biļešu izsniegšanas veidu un ziņoja parka vadībai.

Vīrieti sodīja, samazinot algu par 10%, vēstīja laikraksts Sankei Shimbun, bet kungs tā vietā lūdza atļauju doties pensijā un piedāvāja atdot pusi no pensionēšanās prēmijas, kas ir aptuveni 300 000 jenu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko