Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Madars Apse aicina uz vērienīgām skeitborda sacensībām jaunajā Barona ielas skeitparkā

Augusta pirmajā nedēļas nogalē - 4. un 5. augustā - pasaulē labākie ekstrēmo sporta veidu profesionāļi savā starpā sacentīsies Centra sporta kvartālā. Skeitborda un BMX frīstaila sportisti no visas pasaules ieradīsies Rīgā, lai piedalītos Simple Summer Session 2018 sacensībās. Pasākums norisināsies pavisam nesen atklātajā Centra sporta kvartāla betona skeitparkā.

Līdz ar Centra sporta kvartāla izveidošanu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116a, bijušā Latvijas Universitātes stadiona teritorijā, apmeklētājiem ir publiski pieejams Baltijā plašākais betona skeitparks, kas atzīts par piemērotu augstas klases starptautisku čempionātu aizvadīšanai un Simple Summer Session 2018 būs pirmās šāda mēroga sacensības Centra sporta kvartālā. Grandiozais šovs skatītājiem būs pieejams bez maksas.

"Rīgā ir jauns skeitparks, kas piemērots šāda līmeņa sacensībām. Vietējiem skeitbordistiem ir iespēja klātienē redzēt profesionāļus no visas pasaules, pavadīt ar viņiem kopā laiku un smelties iedvesmu," gandarīts par gaidāmo pasākumu ir Latvijas skeitborda vēstnesis pasaulē Madars Apse.

Simple Session ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 18 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules. Pasākums pulcē vadošos BMX frīstaila un skeitborda sportistus no visas pasaules, kā arī sniedz iespēju Baltijas uzlecošajiem talantiem pierādīt sevi starptautisku sacensību vidē. Papildus kvalifikācija vietējiem censoņiem norisināsies 28. jūlijā, ikgādējā Ghetto Games festivālā Ventspilī.

Atgādinām, ka iepriekšējās vasaras izskaņā pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tika uzstādīts 800 m2 liels skeitparks un pirmo reizi aizvadīts pasākums Simple Summer Session Riga. Šāda mēroga ekstrēmo sporta veidu pasākums Rīgā norisinājās pirmo reizi un grandiozo notikumu pie Brīvības pieminekļa klātienē vēroja vairāki tūkstoši skatītāju, savukārt tiešraidē notikumiem pie Brīvības pieminekļa sekoja plaša auditorija visā pasaulē.

“Jaunais sporta un aktīvās atpūtas komplekss ir visu rīdzinieku iecienīts  un esmu pārliecināts, ka tas iepatiksies arī ekstrēmo sporta veidu cienītājiem no citām valstīm. Tāpēc ideja rīkot pasaules līmeņa sporta sacensības jaunajā Centra sporta kvartālā neradīja nekādas šaubas. Viss, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu, mūsu pilsētā ir ļoti aktuāls un novērtēts no rīdzinieku puses," atzīst Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Aizvadītā gada sacensības apliecināja, ka šis ir pilsētai nozīmīgs pasākums - tas pulcēja vadošos ekstrēmo sporta veidu piekritējus un apmeklētājus ne tikai no tuvējām kaimiņvalstīm, bet no visas pasaules. Simple Session ir labs piemērs, kas apliecina mūsu - divu Baltijas valstu - spēju sadarboties un rīkot vienu no pasaulē grandiozākajiem ekstrēmo sporta veidu pasākumiem. Īpaši šogad - kad kopīgi tiek svinēta valstu simtgade," norāda Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Simple Summer Session 2018 sacensības ir daļa no Estonia 100 svinību oficiālās programmas. Par godu Igaunijas simtgadei šogad visapkārt pasaulei tiks aizvadīti 140 dažāda mēroga pasākumi visdažādākajās nozarēs. Estonia 100 starptautiskās programmas vadītājs Jorma Sarv par gaidāmo notikumu Rīgā - "bija lieliski redzēt, kā pagājušā gada augustā pašā Rīgas centrā slējās arēna Igaunijas un Latvijas karoga krāsās, ap kuru pulcējās simtiem skeitborda un BMX frīstaila entuziastu. Tas patiesi iedvesmoja šo sacensību rīkotājus vēlreiz apvienoties mūsu abu valstu simtgades svinībās un cienāt mūsu kaimiņus Latvijā ar pamatīgu devu jaunības spara un augstākās klases sportisko priekšnesumu tepat Rīgā. Mēs esam ļoti gandarīti, par gaidāmo pasākumu!"

Viens no Simple Summer Session 2018 galvenajiem atbalstītājiem ir Ķīnas tehnoloģiju gigants Xiaomi. Uzņēmums dibināts 2010. gadā ar pārliecību, ka augstas kvalitātes tehnoloģijām jābūt pieejamām ikvienam. Tieši tādēļ Xiaomi ir kļuvis par 4. lielāko viedtālruņu ražotāju Eiropā. Xiaomi viedtālruņi un citi produkti pieejami Baltijas valstīs kopš 2017. gada, tos izplata uzņēmums ABC Data Lithuania. Patērētāji Baltijas valstīs ir atvērti jaunu viedierīču izmēģināšanai un līdz ar to mūsu reģionā ir vērojams stabils pieaugums IT un plaša patēriņa elektronikas nozarē, tostarp viedtālruņu un citu viedierīču lietošanā.

Vairāk par notikumu uzzini ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko