Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nedēļas nogalē jau 20. reizi tiks svinēti Jomas ielas svētki

Šīs nedēļas nogalē, 6. jūlijā, jau divdesmito reizi Jūrmalā norisināsies Jomas ielas svētki. Svētku apmeklētāji aicināti baudīt gardēžu svētkus, muzikālus priekšnesumus vairākās norises vietās Jomas ielā un aizraujošu izklaides programmu bērniem Horna dārzā. Majoru stāvlaukumā svētku apmeklētājus priecēs tautas deju festivālsSoļi smiltīs un lielākais Gatves dejas priekšnesums Jūrmalā. Svētku vakarā notiks šīberballe, kurā muzicēs Raita Ašmaņa Big Band un solisti.

No plkst. 13.00 līdz 19.00 Jomas ielā pie Hotel Jurmala Spa iejusties Jūrmalas ritmos aicinās DJ Spinga un Kaspars Kurdeko, estrādes apvienība Kaija, grupa Svētdienas aprīlis, 3 Live Project un grupa Perpetuum Ritmico. Svētku apmeklētājiem būs iespēja baudīt sitamo instrumentu izrādi Opercussion.

Jomas ielā pie Viktorijas ielas no plkst. 13.00 līdz 20.00 Jūrmalas skaņās muzicēs Jakob Noiman Festival Band, Laimis Rācenajs, grupa The Swamp Shakers un pūtēju orķestris Jūrmala.

Mazākie svētku apmeklētāji no plkst. 13.00 Horna dārzā varēs darboties multen kulten, zinātniskajā, pankūku mešanas, tēlniecības un ēnu teātra darbnīcās, kopā ar Jūrmalas teātra aktieriem iet rotaļās, vērot un iesaistīties aizraujošos zinātniskā teātra Laboratorium.lv priekšnesumos. Būs muzikāli priekšnesumi, kurus sniegs BG deju studija, Sējānu ģimene un Jēkabs Nīmanis, kā arī priecēs lielo ziepju burbuļu šovs Mārtiņa Burbuļi un Istabas teātra izrāde Tētis.

Jomas ielas svētku dienā notiks arī ikgadējie gardēžu svētki Street Food Jūrmala. Visas dienas garumā no plkst. 11.00 līdz 22.00 ikvienam būs iespēja baudīt iecienītus ēdienus un nogaršot ko jaunu.

No plkst. 12.00 līdz 19.00 Majoru stāvlaukumā norisināsies tautas deju festivāls Soļi smiltīs, kurā piedalīsies 40 deju kolektīvi, kopā 900 dejotāji no visas Latvijas. Jomas ielas svētki un tautas deju festivāls plkst. 12.00 sāksies ar labi zināmās Gatves dejas dejošanu, tā cildeni ieskandinot svētkus un visiem kopā izdejojot lielāko tautas dejas priekšnesumu Jūrmalā.

Dienas garumā notiks plašs deju dižkoncerts, skatītājiem izrādot latviešu tautas dejas pūra lādi, tautas tērpu krāšņumu un kopā būšanas prieku. Festivālā notiks vairākas radošās aktivitātes – tiks darināta īpašā festivāla josta, būs viktorīna par Jūrmalas vēsturisko centru un vakara performance Baltā pelde.

Vakarā no plkst. 21.00 līdz 2.00 svētku svinētāji aicināti uz šīberballi, kurā spēlēs Raita Ašmaņa Big Band un dziedās klausītāju iemīļoti un gaidīti solisti – Aija Vītoliņa, Dināra Rudāne, Elza Rozentāle, Mārtiņš Ruskis, Edijs Šnipke, Žoržs Siksna, Nauris Puntulis un Ivars Jercums.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

 

Top komentāri

latvijec
l
a, rodnije russkije zvjozdi ņebus, a ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko