Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Saeima festivālā Staro Rīga aicina aizsniegt brīvības zvaigznes

Gatavojoties Latvijas simtgadei, Saeima no 17. līdz 20.novembrim festivāla Staro Rīga ietvaros aicina apmeklēt gaismas objektu Brīvības zvaigznes pie parlamenta, lai iejustos Brīvības pieminekļa tēlā, portālu Diena.lv informē Saeimas Preses dienests.

"Ikviens no mums ir daļa no brīvības – katrs turam to savās rokās. Aicinām pieskarties zvaigznēm, kas simbolizē neatkarību un Latvijas vēsturiskos novadus," norādīts Saeimas Preses dienesta paziņojumā.

Vairāk nekā trīs metrus augstais gaismas objekts veidots kā Brīvības pieminekļa tēla siluets, ļaujot apmeklētājiem uz mirkli tajā iejusties, un tapis, Saeimai sadarbojoties ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Gaismas objektu veidojis Latvijas Mākslas akadēmijas students Kristaps Andersons.

Objekts Brīvības zvaigznes būs izgaismots katru vakaru no plkst.17 līdz 23, bet to apmeklēt varēs arī citā laikā visas festivāla dienas. Tāpat valsts svētku nedēļā Saeimas nams tradicionāli būs tērpts svētku rotā – izgaismots Latvijas valsts karoga krāsās. Latvijas parlaments festivālā Staro Rīga piedalās jau septīto gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko