1. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa. Noliek malā.
2. Liek zivs filejas un lauru lapu katliņā un pārlej ar vārošu pienu. Uz ļoti mazas uguns vāra piecas minūtes, līdz zivs gatava. Tad zivi izceļ no piena un atdzesē.
3. Kartupeļus ar dakšiņu sasmalcina un iemaisa 1 ēd. k. sagatavotās mērces. Zivi sadala mazos gabaliņos un liek pie kartupeļiem, pievieno pētersīļus. Visu uzmanīgi sajauc.
4. No masas veido astoņas 2,5 cm biezas kotletītes, tās apviļā miltos, tad sakultajā olā un tad - rīvmaizē. Kūciņas stundu atdzesē ledusskapī, lai labāk turētos kopā.
5. Uzkarsē dziļā pannā eļļu fritēšanai. Zivju kūciņas fritē no katras puses 4-5 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas. Pasniedz ar tatāru mērci.