Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

iPhone palēnināšanu ASV izvērtē akciju tirgus regulatori un tiesa

ASV akciju tirgus regulatori izvērtē Kalifornijā bāzētā tehnoloģiju ražotāja Apple noklusēto un tikai pēc publiski izklāstīta eksperimenta plašākai publikai apstiprināto iPhone iepriekšējo paaudžu viedierīču darbības palēnināšanu, vēsta Wall Street Journal un Bloomberg. Šis aspekts vairākās valstīs tiek vērtēts arī tiesā.

Visticamāk, ka Apple saistības šajā jautājumā neaprobežosies ar atvainošanos un solījumu ar drīzu programmatūras atjauninājumu ļaut lietotājam izvēlēties nepalēnināt viedierīces darbību. ASV Tieslietu ministrija, kā arī vērtspapīru un biržas komisija izmeklē, vai Apple ar vecāku iPhone darbības apzinātu palēnināšanu nav pārkāpis finanšu pakalpojumu likumus.

Apple jāsaskaras ar vairākām tiesas prāvām ASV un Krievijā ar pārmetumu, ka kompānija ar senāku iPhone darbības palēnināšanu mudinājusi patērētājus drīzāk izvēlēties jaunu ierīci nevis esošajai nomainīt akumulatoru. Tāpat iepriekš izmeklētāji no Francijas publiski pārmetuši Apple, ka iPhone tehnoloģijas būvētas ar skaidri apzinātu un plānotu "novecošanu".

Tehnoloģiju gigants noliedzis abus pārmetumus, uzsverot, ka ierīču darbība ar programmatūras atjauninājumu palīdzību palēnināta baterijas jeb akumulatora darbības laika paildzināšanai līdz ar baterijas spēju zudumu, līdz ar to esot novērsta negaidīta ierīces izslēgšanās, vēl nesasniedzot 0% uzlādes atzīmi. 

Pašlaik investori nepacietīgi un bažīgi gaida ceturtdien gaidāmos Apple pēdējā ceturkšņa peļņas rādītājus, kam vajadzētu atklāt arī pēdējos pārdošanas rezultātus. Bažas raisa arī aplēses, ka Apple nesokas jubilejas ierīces iPhone X tirdzniecība plānotajos apjomos. iPhone X ražošana esot samazināta uz pusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko