Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizvadītajā gadā bijis rekordaugsts pārdoto viedtālruņu skaits

Saskaņā ar LMT novērojumiem aizvadītajā gadā Latvijā iedzīvotāji tikuši pie rekordaugsta jaunu viedtālruņu skaita. Īpaši daudz viedtālruņi pārdoti svētku laikā. LMT vien pārdots tik daudz kā nekad iepriekš - proti, par 60% vairāk nekā citos 2018.gada mēnešos, portālam Diena.lv pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

“Tādi rezultāti, protams, nav nekāds pārsteigums,” skaidro LMT tirdzniecības vadītājs Rinalds Kalniņš. “Viedtālruņi lielai daļai iedzīvotāju kļuvuši par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Telefons šobrīd vairs nav tikai saziņas ierīce, bet arī palīgs veselības aprūpē, darba instruments un arī naudas maks. Var paredzēt, ka šogad šis pieprasījums pēc viedtālruņiem tikai augs, jo jaunās banku drošības prasības Eiropas Savienībā aizvien sekmē viedtālruņa izmantošanu darījumu autentifikācijai kodu karšu vietā. Kā zināms, interneta banku kodu kartes būs derīgas vairs tikai līdz 2019. gada 1. septembrim, bet būtiski pārskaitījuma ierobežojumi kodu kartēm ir spēkā jau no šī gada sākuma, mudinot aizvien vairāk iedzīvotāju kā labāko alternatīvu ierastajām kodu kartēm izvēlēsies Smart ID lietotni viedtālrunī.”

Viedtālruņu pielietojumam ikdienā kļūstot arvien plašākam, paralēli sasniegtajam pārdoto viedtālruņu rekordam šogad minams vēl arī kāds cits rekords. Aizvadītajā gadā fiksēts vismazāk pārdoto saucamo podziņtelefonu, kas galvenokārt domāti tikai zvanīšanai un īsziņu sūtīšanai. Pērn visbiežāk LMT veikalos Latvijas iedzīvotāji iegādājušies tādus viedtālruņus kā Apple iPhone 8, Huawei P20 Lite un Samsung Galaxy S9. Kā norāda LMT tirdzniecības vadītājs, šos viedtālruņu modeļus pircēji iecienījuši, jo tiem svarīga ir tālruņa veiktspēja (augstas izšķirtspējas fotokamera, ierīces ekrāns, akumulatora darbības ilgums u. c.), kvalitāte un konkrēto zīmolu uzticamība.

“Vērtējot populārākās izvēles, jāteic, ka pircējs, laikam ejot, kļūst arvien “nobriedušāks” un biežāk izvēlas salīdzinoši dārgas, viedtālruņu tirgus flagmaņu radītas ierīces. Iegādājoties jaunu telefonu, būtisks kritērijs ir optimāla cenas un kvalitātes attiecība: pircēji ir gatavi ievērojamiem tēriņiem, ja ir pārliecināti, ka ierīce un tās lietošanas pieredze būs izdotās naudas vērta,” komentē LMT tirdzniecības vadītājs Rinalds Kalniņš. Jāpiebilst, ka saskaņā ar LMT veiktā tirgus pētījuma datiem 2018. gadā Latvijā viedtālruņus izmantoja jau 73% no visiem mobilo tālruņu lietotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko