Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Bez liekām ambīcijām

Pienācis laiks, kad mobilie telefoni no vienkāršiem saziņas līdzekļiem jau kļuvuši par spēļu konsolēm, mazizmēra datoriem un televizoriem, navigācijas iekārtām, MP3 atskaņotājiem, termometriem un par ko vēl tik ne! Bet cik daudzi no mums ikdienā izmanto šīs neskaitāmās telefonu papildiespējas? Un ko darīt cilvēkiem, kas ar augstajām tehnoloģijām ir uz jūs? Latvijā dibinātajai kompānijai Just5 atbilde nav tālu jāmeklē.

Kompānija Just5 ir dibināta 2007. gadā Latvijā. Taču pirmais telefona modelis CP09 tirdzniecībā parādījās pašā krīzes plaukumā, 2009. gadā, kā pirmais telefons tā mērķauditorijai – gados vecākiem cilvēkiem un maziem bērniem. Taču, kā izrādās, šis telefons ar tā nedaudz ekstravaganto dizainu un vienkāršību ir iekarojis ne tikai bērnu un omīšu sirdis vien. Un nav arī nekāds brīnums, ka tā noticis, jo pasaulē atzītus dizaina apbalvojumus nepiešķir tāpat vien. Piemēram, var minēt EFFIE nomināciju 2009. gadā kā gada zīmolu, IF Product Design Awards 2010. gadā gan par CP09, gan CP10, un arī Red Dot Design Award par telefonu CP11, bet par to citā reizē. 

Mika vs Space

Modelis CP09 Mika izveidots no pacietas, baltas, matētas plastmasas un ir ar diezgan asām šķautnēm, protams, ne tādām, kas varētu savainot. Tā raibās tastatūras dēļ tas sākumā atgādina rotaļlietu, nevis īstu telefonu, taču šajā rotaļlietas izskatā arī slēpjas tā fifīgums. Abi telefoni, protams, ir maksimāli vienkārši. Kā papildiespējas bez zvanīšanas un īsziņām abiem telefoniem ir FM radio, zils LED lukturītis un SOS poga. Visas šis funkcijas ieslēgt un izslēgt var ar slēdžiem telefona sānos, kas ir ļoti ērti un pat mazam bērnam nesagādātu nekādas grūtības. Vēl abiem telefoniem sānos izveidots tastatūras bloķēšanas slēdzis, kas ir tiešām parocīgi atšķirībā no parastajiem telefoniem, kam tastatūras atbloķēšana reizēm mēdz būt nedaudz piņķerīga, kā arī skaļuma regulēšanas poga. Taču jāatzīst, ka modelim CP09 Mika ekrāns ir nedaudz par mazu, tādēļ īsziņu lasīšana vai kādu citu šī telefona piedāvāto iespēju izmantošana var būt nedaudz apgrūtinoša. Tā, piemēram, portālā sūdzības.lv kāda meitene ir uzrakstījusi, ka šim modelim nav iespējams izslēgt taustiņu signālu, lai gan tā nav taisnība, jo taustiņu signālu ir iespējams izslēgt, bet viņa vienkārši nav varējusi saprast, kā to izdarīt, un visdrīzāk tieši mazā ekrāna dēļ. Tas tikai vēlreiz atgādina, ka kārtīgi jāiepazīstas ar lietošanas instrukciju. 

Savukārt modelim CP10 Space ekrāns jau ir krietni lielāks, tādējādi arī visas opcijas ir daudz pārskatāmākas un telefonu ir vieglāk izmantot. Arī vizuāli telefons šķiet vairāk piemērots vecāka gadagājuma cilvēkiem, jo tam ir noapaļota forma un korpuss izveidots no mīkstas, taustes ziņā patīkamas plastmasas, kā arī pēc izskata tas šķiet nopietnāks. Lai arī testa telefonam CP10S Space tastatūra, tāpat kā modelim CP09 Mika, ir dažādās krāsās, tomēr ir pieejami telefoni ar tastatūru vienā krāsā. Taču kādam kungam, iespējams, tādas raibas pogas varētu nepatikt vai šķist pārāk nenopietnas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko