Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Paraksta Eiropas ceļu satiksmes drošības hartu

Ievērojot apņemšanos samazināt satiksmes negadījumos cietušo skaitu uz Latvijas ceļiem un jau sasniegtos panākumus, trešdien vairāk nekā 20 uzņēmumi, pašvaldības un sabiedriskās organizācijas parakstīja Eiropas ceļu satiksmes drošības hartu.

Eiropas ceļu satiksmes drošības harta veido daļu no Ceļu satiksmes drošības rīcības plāna, kuru pirms pieciem gadiem uzsāka Eiropas Komisija (EK). Šim plānam bija mērķis līdz 2010.gadam uz pusi samazināt nāves gadījumu skaitu uz Eiropas ceļiem.

Harta iedrošina organizācijas uzsākt ar ceļu satiksmes drošības uzlabošanu saistītas darbības valstiskā, reģionālā vai lokālā mērogā, tādejādi samazinot ceļu satiksmes negadījumu skaitu, skaidro tās īstenotāji Latvijā.

Līdz 2010.gada aprīlim hartu bija parakstījušas vairāk nekā 1800 organizācijas visā Eiropā. Hartas parakstītāji ar savu iniciatīvu gatavi sekmēt izpratni par ceļu satiksmes drošību ar kopīgu mērķi - dot savu ieguldījumu negadījumos bojāgājušo skaita samazināšanā.

Hartai pievienojusies arī Diena.

EK apkopotie statistikas dati par ceļu satiksmes negadījumiem un tajos cietušajiem Latvijā liecina, ka vēl 2001.gadā Latvijā bija vislielākais satiksmes negadījumu upuru skaits, bet turpmākajos gados situācija būtiski uzlabojusies. Kaut arī uz valsts ceļiem bojāgājušo skaits joprojām ir augsts, no 2001. līdz 2009.gadam šis skaits ir samazinājies par 54%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko