Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Gandrīz tālskatis

Canon paši par sevi mēdz teikt, ka viņi ir attēlveidošanas izstrādājumu un digitālu mājas un biroja risinājumu līderi pasaulē. Tad nu šoruden, precīzāk, septembrī, ražotājs atkal izlaidis jaunu attēlveidošanas izstrādājumu Canon PowerShot SX40 HS – divpadsmit megapikseļu un lieliskas tālummaiņas kameru, kas izstrādāta ļoti līdzīga kādai no tās priekšgājējām.

Apvienots labi zināmais un vismodernākaisKompānijai Canon ir visas tiesības dēvēt sevi par minētās jomas līderi vai vismaz vienu no līderiem noteikti. Kopš 1937. gada, kad četri uzņēmīgi japāņi nodibināja šo kompāniju, kuras nosaukums sākumā bija The Kwanon par godu pirmajam 35mm kameras prototipam (izveidots 1936. gadā), ir pagājis daudz laika, izvirzīti jauni mērķi un gūti sasniegumi. Kopš 1947. gada kompānijas nosaukums nomainīts ar mums labi zināmo Canon, 1984. gadā izgatavota pirmā digitālā kamera un pēc RC sērijas kamerām, kāda bija arī iepriekšminētā 1984. gada kamera, izlaistas arī  IXUS un PoweShot sērijas.  

SX40 HS ir tieša kameras Canon PowerShot SX30 IS pēctece, jo gan izmēra (122,9 x 92,4 x 107,7 mm), gan izskata, gan vadības pogu izvietojuma ziņā tās ir vienādas. Arī SX40 HS ir melna, ar grozāmu ekrānu un vadības pogām, kas liekākoties izvietotas labajā pusē (sānā un kameras augšpusē) un ir tieši pa rokai fotografējot. Tiesa gan, ja līdz šim nav strādāts ar Canon kamerām, paies kāds brīdis, kamēr lietotājs piešausies, kas kurā brīdī un ar kuru pirkstu darāms, lai panāktu vēlamo efektu, tas ir, iestatītu vēlamo režīmu. Īpaši uzteicams ir izvirzījums kameras labajā malā, jo ļauj ērtāk noturēt aparātu rokā, kā arī reljefā daļa, kur novietot īkšķi fotografēšanas laikā. 

Lielisks duetsNo savas tiešās priekšteces PowerShot SX30 IS, kas ir viens no Canon bestselleriem, Canon PowerShot SX40 HS atšķiras ar to, ka 14 megapikseļu CCD nomainīts ar īpaši jutīgo 12 megapikseļu CMOS sensoru. SX40 HS ir arī viena no pirmajām PowerShot kamerām, kurā izmantots kompānijas jaunais DIGIC 5 procesors. Tādējādi, iebūvējot kamerā CMOS sensoru un DIGIC 5 procesoru, ražotājs to ir pamatīgi uzlabojis, ļaujot uzņemt augstas kvalitātes attēlu pat vājā apgaismojumā ar daudz mazāk trokšņiem arī bez zibspuldzes. Testa attēls tika uzņemts tumšā pludmalē mazliet pēc saulrieta, un bildes tiešām izdevās skaidras, bet ja vēl ar zibspuldzi, tad izskatās kā bildētas gaišā dienas laikā. Tas īpaši noder, lai taupītu baterijas enerģiju, tādējādi palielinot tās darbības ilgumu, jo tādā gadījumā, ja iestatīts enerģijas taupīšanas režīms, ne visas zibspuldzes funkcijas būs pieejamas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko