Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jaudīgs, spēcīgs, bet vienkāršs - Samsung Jet S8000

Skārienjūtīgo telefonu īpatsvars mobilo sakaru rīku tirgū, šķiet, pieaug ar katru nedēļu, tikai es pagaidām tā īsti vēl nevaru saprast – vai tiešām arī lielākā daļa pašu lietotāju ir gatava šai jaunajai tendencei?! To, šķiet, parādīs laiks, bet ražotāji tikmēr i nemaz nedomā pārtraukt virzīties uz priekšu pa Apple iPhone jau visai pasen inciēto attīstības ceļu. Un lūk, kārtējais nelielais ieskats vienā no skārientelefonu pulka pārstāvjiem – Samsung Jet.Viedāks par viedtelefonu

Pats ražotājs šo telefonu prezentējis ar saukli "smarter than smartphone", drosmīgi vēstot, ka šis sakaru rīks ir viedāks par viedtelefonu. Manas domas – Samsung Jet nemaz arī nav viedtelefons. Par to “viedāks par” apgalvojumu – tur jau viss atkarīgs, kā mēs šo mārketinga frāzi interpretējam. Samsung Jet ir tiešām spēcīgs sakaru rīks, kaut vai tā iemesla dēļ vien, ka tā sirdi pumpē pamatīgs 800 Mhz procesors, kas uz telefona ātrdarbību atstāj tiešām manāmi pozitīvu iespaidu. Ņemot vērā, ka šis sakaru rīks ir apgādāts ar košu, izteiksmīgu un, protams, skārienjutīgu 3,1 collu AMOLED displeju, kuram izšķirtspēja ir 800 x 480 punkti (augstākā nekā iPhone), tad šāds procesors ir savā īstajā vietā un savu darbu paveic ļoti labi.

Ekrāns

Ekrāna kvalitāte ir tiešām superlaba, detalizācijas pakāpe ļoti smalka un krāsu palete apburoša. Taču līdz brīdim, kamēr iziesiet ar telefonu laukā spožā saulītē, jo te tomēr mazliet nāksies piepūlēties, lai kaut ko saredzētu. Ne pirmais, ne pēdējais telefons ar tamlīdzīgām problēmām. Telefona skārienvadības realizēšanai izmantota rezistīvā tehnoloģija, respektīvi, ekrānu var bakstīt gan ar pirkstu, gan arī ar priekšmetiem (zīmuli, irbuli, nagu utt.). Atsaucība ir visai laba un precīza. Vien jārēķinās ar regulāru ekrāna pucēšanu, lai atbrīvotos no pirkstu nospiedumiem.

Dizains

Pats telefons veidots glītās, noapaļotās formās, rokā iegulst ļoti patīkami. Korpusa aizmugure veidota no glancētas plastmasas ar telpisku optisko efektu – šī korpusa detaļa gan smērējas no pirkstu nospiedumiem (tāpat kā ekrāns), gan diemžēl arī visai viegli skrāpējas. Telefona priekšpusi rotā, protams, ekrāns un zem tā izvietoti trīs taustiņi, divas klausulītes zvanu apstrādei un stilīga, telpisku kubu atgādinoša centrālās izvēlnes poga. Ja to nospiež vienkārši – atveras galvenā izvēlne, ja to nospiež un patur ilgāk, atveras multitasking jeb atvērto aplikāciju pārslēgšanas lodziņš.

Viedā atbloķēšana

Arī Jet aprīkots ar TouchWiz UI lietotāja saskarni. Respektīvi, gaidīšanas režīmā mums ir pieejamas trīs darbvirsmas, uz kurām mēs ar pirksta palīdzību no kreisās malas rīkjoslas varam vienkārši izvilkt laukā sev vajadzīgos instrumentus un lietot tos pēc vajadzības. Vairāk vai mazāk viss klasiski. Tomēr vienu jaunu ekstru, ko iepriekš nebiju manījis, atradu – tā ir Smart Unlock funkcija. Kad telefons vēsta jums, ka tam ir nobloķēts ekrāns un jums vajadzētu turēt Hold podziņu, lai to dabūtu vaļā, jūs varat izmantot viedo atbloķēšanu – tas ir, jums uz ekrāna vienkārši jāuzvelk ar pirkstu iepriekš izvēlēts burts. Bet tas tikai tāds sākums, jo daudz vērtīgāka ir iespēja konkrētam uz ekrāna uzvelkamajam burtam piešķirt īsceļu uz kādu no telefona funkcijām. Tādējādi, piemēram, nobloķētam telefonam uzvelkot uz ekrāna burtu Z – mēs varam ātri nokļūt pie īsziņām. Bet uzvelkot M – pie mūzikas. Patīkams sīkumiņš!

Lietošana

Kā jau iepriekš minēju, telefona skārienjutīgā ekrāna atsaucība ir ļoti augstā līmenī, un tas reaģē pat uz ļoti viegliem pieskārieniem, kas ir gan labi, gan arī slikti. Mazliet jau būs jāpierod, ja iepriekš nebūsiet nekad lietojis šādus skārienvadības sakaru rīkus. Visu standarta funkciju realizācija un lietošana ir ārkārtīgi intuitīva un nekādas problēmas ar zvaniem, kontaktiem, īsziņām, manuprāt, neradīsies, jo aparāts vairāk vai mazāk ir tiešām labi pārdomāts.

Teksta ievade šajā telefonā iespējama trīs veidos – ar klasisko 9 taustiņu burtciparu tastatūru, zīmējot vajadzīgos burtus un simbolus ar pirksta palīdzību, vai arī, izmantojot QWERTY tastatūru, kas aktivizējas, sagāžot telefonu horizontāli.

Interneta pārlūkošana šī telefona supersmalkajā ekrānā ir ļoti patīkama, turklāt arī pārlūks ir visai sakarīgs. Varbūt Dolfin nav tik zibenīgs kā gribētos, toties lietošana ir vienkārša un tas atbalsta Flash un JavaScript saturu. Ja vien nevēlaties pamatīgus rēķinus par mobilo internetu, sērfošanai visprātīgāk būtu izmantot WiFi savienojumu.

Es pats gan Microsoft Exchange serverus un to sniegtos e-pasta pakalpojumus neizmantoju, bet esmu lasījis pozitīvas atsauksmes par šī telefona spēju tikt ērti galā ar šo tehnoloģisko risinājumu. Tas ir labi, jo, kā jau minēju sākumā, Samsung Jet nav viedtelefons. Pēc maniem ieskatiem, tas ir moderns, lietošanai vienkāršots sakaru rīks ar labu uzsvaru uz multivides funkcionalitāti.

Telefonā ir iebūvēts arī GPS vietnoteices modulis, taču nekāda īpaša navigācijas programmatūra mums netiek piedāvāta, izņemot Google Maps, kas pamanās diezgan labi patērēt mobilā interneta resursus un sagādāt mums atbilstošu telefonrēķinu.

Multimediji

Lai arī telefona fotokamera nevar lepoties ar milzīgu megapikseļu skaitu, manuprāt, pieci punktu miljoni ir pilnīgi pietiekami mobilajai fotogrāfijai, turklāt Samsung Jet var lepoties ar ļoti ātru kameru. Respektīvi, tā piestartējas sekundes laikā un pēc vēl vienas sekundes mums jau ir gatava fotogrāfija. Tieši tas, kas man mobilajā fotogrāfijā vienmēr bija tik ļoti pietrūcis, – ātrums. Iegūto attēlu kvalitāte ir ļoti labā un atbilstošā līmenī. Un pat gaismas diodes tumsā savu darbiņu paveic slavējami. Video ir iespējams uzņemt ar 720 x 480 punktu izšķirtspēju. Rezultāts būs mazliet izsmērēts un graudains, tomēr kopumā video kvalitāte ir apmierinoša.

Samsung Jet ir aprīkots ar visai sakarīgu mūzikas atskaņotāju, arī līdzdotās in-ear austiņas ir gana patīkamas, tomēr patīkamākam audio skanējumam, ticams, ir vērts izvēlēties kādas nopietnākas austiņas.

Tā kā telefonam ir visai nopietns procesors un arī izcils ekrāns, tad skatīties kādas DivX, Xvid vai MPEG4 filmas ar šo aparātu patiesībā ir visai forši. Tā teikt, būs ar ko pakavēt sev laiku sabiedriskajā transportā.

Samsung Jet sānā blakus kameras pogai ir vēl viens taustiņš, kas ekrānā aktivizē grafiski kvalitatīvi nostrādātu 3D kuba izvēlni. Mēs šo kubu varam brīvi grozīt, lai piekļūtu uz tā skaldnēm pieejamajām multimediju funkcijām. Izskatās smalki, bet lietojamības ziņā es personīgi nesaskatīju īpašu vajadzību pēc šādas ekstras. Tā vairāk tāda kā pazīmēšanās, uz ko telefons ir spējīgs grafiskajā jomā, tā teikt, lai ieliktu kloķi LG Arena rotējošajam kubam.

Secinājums

Samsung Jet ir tiešām kvalitatīvi nostrādāts telefons. Un, ja neņem vērā tā lielisko ekrānu un jaudīgo procesoru, tad neko citu tādu "wow" šajā telefonā patiesībā nesastapsiet. Vai Jet ir viedāks par viedtelefonu? Kā lai saka – labi, ka telefons ar tik daudz ekstrām un funkcijām ir tik salīdzinoši vienkārši lietojams. Laikam tur slēpjas tā būtība, jo kārtīgam tehnoloģiju urķim šai aparātā ātri vien aptrūksies darāmā. Glīta, smalki nostrādāta, spēcīga, bet arī gana augstā cenā novērtēta konfekte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

STIPRĀS UN VĀJĀS PUSES

+ Ļoti kvalitatīvs ekrāns

+ Jaudīgs 800 Mhz procesors

+ Plašs funkciju klāsts

+ GPS un WiFi atbalsts



- Korpuss viegli smērējas, skrāpējas

- Pieticīgs papildaplikāciju klāsts

- Vāja ekrāna redzamība saules gaismā

- Ne īpaši draudzīga cena

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko