Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kā mobilo tālruni pārveidot par mājas datoru

Tālruņu ražotāji ik pa laikam piedāvā kādu savdabīgu savu mobilo sakaru rīku papildierīci. Sony Ericsson šajā ziņā ir starp līderiem, jo izgudro ne vienu vien interesantu savu tālruņu papildaprīkojumu. Šajā numurā NEXT apskata papildierīci, kas mobilo tālruni palīdz pārveidot par nelielu datoru, lai izmantotu to izklaidei un darbam.

Dizains

Lai arī pats ražotājs apgalvo, ka LiveDock ir skaista ierīce, tomēr jāsecina, ka realitātē tā nemaz neizskatās tik labi kā bildēs. Gaišās krāsas plastmasa atgādina datoru pirmsākumos izmantoto materiālu, turklāt tā nav praktiska – ātri nosmērējas un ir grūti tīrāma. Galdstacijas virpusi klāj gumija, un tai ir izveidots atverams atbalsts tālrunim, jo bez šī stiprinājuma neviens tālrunis uz tās stingri neturas. LiveDock aizmugurē iestrādāta lādētāja pievienošanas ligzda un viena USB ieeja, kas paredzēta ārējo ievadierīču pieslēgšanai.

Kad viss nokomplektēts un tālrunis ir novietots uz galdstacijas, skatam paveras kaut kas līdzīgs Mikimausa galvai. Šāds savienojums nav nedz īpaši pievilcīgs, nedz arī ļoti stabils. Turklāt nav skaidrs, kāpēc Sony Ericsson kā piemēru nav izmantojuši konkurentu izveidotās galdstacijas un izveidojuši kontaktu tālruņa apakšā, kas ļautu to eleganti uzsēdināt uz LiveDock, nelietojot vadu. 

Lietojums

Sony Ericsson inženieri paredzējuši, ka tālruni var viegli pārveidot par nelielu datoru vai spēļu konsoli. Tas arī būtu gandrīz izdevies, taču tikai gandrīz, jo, lai to pilnvērtīgi izmantotu, lietotājam bez šīs galdstacijas būs nepieciešamas arī saderīgas ievadierīces – tastatūra, pele un spēļu kontrolleris. Problēma slēpjas tajā, ka ir tikai viena USB ligzda, tātad, lai pieslēgtu un izmantotu visas ievadierīces vienlaicīgi, lietotājam būs nepieciešams LogitechUnifying uztvērējs un ar to saderīgas ierīces. Arī Sony Ericsson videorullītī ir skaidri redzams, ka tiek izmantotas jaunākās Logitech bezvadu palīgierīces. Protams, var pievienot arī vecākas iekārtas, taču tikai pa vienai, kas mazliet apgrūtina lietošanu, kā arī ideja vairs pilnībā netiek īstenota. 

Kad ir pieslēgtas nepieciešamās iekārtas, tālrunis tās tūlīt atpazīst, tādēļ nerodas nekādas grūtības. Pievienojot peli, arī tālruņa ekrānā parādās mazs kursors, ar kuru tad ir diezgan viegli pārvaldīt visu, kā arī komandas Turp un Atpakaļ tiek realizētas ar peles kreiso un labo taustiņu. Protams, rakstīt tekstu, lietojot reālu tastatūru, ir nesalīdzināmi ērtāk, nekā izmantot tālruņa ekrāna virtuālo tastatūru, kā arī spēlēt spēles ar īstu kontrolleri ir neatsverami. Kā mīnusu var minēt vienīgi samērā nelielo izšķirtspēju, kas noteikti nespēj līdzināties īstai spēļu konsolei vai datoram, taču, tā kā LiveDock daudzas funkcijas apvienotas vienā ierīcē, tad tas ir labs risinājums, ja spēles tiek spēlētas reizi gadā. Tiesa, NEXT interesanto LiveDock izmēģināja kopā ar jaudīgo Arc S, bet varbūt ar kādu vājāku modeli iespaids nebūtu tāds. 

Vēl jāteic, ka Android Market pieejamas arī īpaši šai papildierīcei izstrādātas programmas, kurām lietojumu katrs atradīs pats pēc saviem ieskatiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko