Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Korejietis ar četriem kodoliem

Četru kodolu procesors, video karte, operatīvā atmiņa… rodas sajūta, ka runājam par kādu datoru, taču tā viss nav – tāds nu ir mūsdienu augstākās klases telefonu tirgus. Tā nu reiz ir – mūsdienu telefons ir īsts darbarīks, kurš aizvieto datoru, kamēr esam ceļā, izklaides priekšmets, kad ir garlaicīgi un multimediju iekārta, ar kuru noķert mirkļus, piepucēt un parādīt pārejiem sociālajā vidē.

Pagājis gads un arī Dienvidkorejiešu uzņēmums LG Electronics ir izlaidis savu pirmo tālruni ar četriem kodoliem. Nedaudz vēlāk par konkurentiem, bet kapēc tā un ar kādu domu, to mēģināsim noskaidrot raksta gaitā.

Ķeramies klāt

Soli pa solim: atverot kastīti, priekšā paveras melna plāksne ar LG logo un nosaukumu, redzama arī frontālā kamera, telefona labajā stūrī.

Ņemam ārā, pasvārstām rokā – svars telefonam 133 grami (tieši tāds pats kā Samsung Galaxy SIII), izmēri 132.4x68.1x8.9mm. Arī gabarītu ziņā ir P880 4x HD ir praktiski identisks tikko iznākušajam SIII.

Vizuālais telefons rada diezgan pozitīvu iespaidu: sānos izveidots metāla rāmītis ar grubuļainu plastmasas vidu. Gar malām gan novietoti tikai skaļuma regulēšanas taustiņi un augšpusē ieslēgšanas poga. Fizisks kameras taustiņš šim telefonam izpaliek. Aizmugurējais vāciņš arī veidots no plastmasas (identisks LG Prada III) taču ir pietiekami stingrs un kvalitatīvs, kas lieku reizi atgādina, ka P880 4x HD tomēr ir augstākās, nevis šādas-tādas budžeta klases. 

Par displeju: šajā gadījumā LG ir pat ļoti pacentušies un izveidojuši paši savu ekrānu ar nosaukumu True HD IPS LCD un 720x1280 pikseļu izšķirtspēju. IPS tehnoloģijas matrica tiešām ļoti kvalitatīva, izšķirtspēja augsta un tā vien gribas tajā visu laiku ielūkoties, pat, ja tam nav īsti pamatota iemesla. Taču šim ir arī ēnas puse – līdz galam neizskaidrojamu iemeslu pēc LG savā jaunajā tālrunī nav parūpējušies par ekrāna aizsardzību, likumsakarīgi, pirmās švīkas var parādīties jau pēc neilgas telefona lietošanas. NEXT iesaka LG P880 4x HD potenciālajiem pircējiem jau laikus padomāt par aizsargplēvītes iegādāšanos, citādi ātri vien skaistais ekrāns būs sabojāts.

Veiktspēja: nav īsti saprotams, vai korejieši speciāli gaidīja, līdz konkurenti prezentēs savus jaunākos tālruņus, vai vienkārši vēl nebija gatavi ar savu veikumu doties tautās reizē ar sāncenšiem, taču tā vai citādi, pie LG bija tikai trešie tirgū ar četru kodolu aparātu. Pēc tehniskajiem datiem spriežot, LG brīnums piedāvā augstāku veiktspēju – četrkodolu procesora takts frekvence ir respektējami 1,5 GHz! Tieši tā – tehnoloģijas attīstās pamatīgā ātrumā, un brīžiem mazliet pat bail domāt, kas notiks pēc gada, jo jau tagad jauna superjaudīga viedtelefona modeļa izlaišana telefonu ražotājiem ir palicis par tādu ikgadēju pasākumu. Bet – atpakaļ pie lietas: telefons aprīkots ar Nvidia Geforce Tegra videokarti, un ir pietiekami pārliecinošs savās video spējās, lai visā plašajā Play Store tirdziņā neizdotos atrast nevienu aplikāciju, kas būtu spējīga likt P880 4x HD iebremzēt vai uzkārties, pat, ja esi pamatīgs sociālo tīklu un dažnedažādu grafiski izsmalcinātu spēļu cienītājs. Arī no vienlaicīgas vairāku aplikāciju darbināšanas (multitaskinga) šis nezvērs nebaidās – piemēram, droši var palaist fonā, visus iedomājamos sociālos tīklus un Sikype, klausīties mūziku un vēl piedevām rakāties pa internetu, bet telefons joprojām paklausīgi pilda visas tam uzdotās funkcijas bez mazākās aiztures.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko