Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Līdzi ņemams zilais stars

Sen jau pagājis laiks, kad , braucot ekskursijā, ceļotāji pa logu vēroja dabasskatus. Lielākajai daļai parasti ir citas nodarbes – spēlītes telefonā, mūzikas klausīšanās vai viesošanās sociālajos tīklos,  lietojot jebkuru atbilstošu ierīci, turklāt nu jau samērā daudzi auto aprīkoti ar DVD atskaņotāju un televizoru. Tad kāpēc vēl vajadzīgs arī portatīvais DVD atskaņotājs? Tāpēc, ka Sony BDP-SX1 atbalsta Blu-ray diskus un  tam var pievienot divus austiņu pārus. 

Smagā artilērijaBlu-ray (BD) ir alternatīvi optiskie datu uzglabāšanas diski, kas izmēra ziņā ir tādi paši kā pierastie DVD un CD diski. Blu-ray diskā iespējams saglabāt 25 GB katrā līmenī, tātad 50 GB divu līmeņu diskā, kas ir pietiekami labas filmas uzglabāšanai. 

Pirmos Blu-ray disku prototipus izgatavoja 2000. gada oktobrī, bet pirmo Blu-ray diksu atskaņotāja prototipu tikai 2003. gada aprīlī Japānā. Pirmie BD-ROM atskaņotāji (piemēram, Sony BDP-S1) tika izlaisti pārdošanā 2006. gada jūnijā. Savukārt BDP-SX1 ir pirmais Sony portatīvais Blu-ray disku atskaņotājs. 

Izskata ziņā portatīvais Blu-ray disku atskaņotājs ir diezgan liels (4 x 20,4 x 25,9 cm) un smags (1530 g). Ļoti parocīgs ir tā par 360 grādiem pagriežamais 10,1 collu ekrāns, kura lejasdaļā novietotas vadības pogas (komplektācijā ietilpst arī tālvadības pults), bet aizmugurējā daļa veidota no spīdīgas melnas plastmasas un izrotāta ar mazliet gaišākām izliektām līnijām. Labajā sānā novietotas visas savienošanas ligzdas, ieskaitot USB portu un divas atveres austiņu pievienošanai, kuras īpaši jāizceļ, jo iespējams baudīt filmu kopā ar vēl kādu, netraucējot apkārtējos. 

360 grādi četrām ausīmSony BDP-SX1 neaprobežojas tikai ar disku atskaņošanu, jo, izmantojot USB kabeli, iespējams arī skatīties bildes un klausīties mūziku, bet atšķirībā no citiem Sony Blu-ray atskaņotājiem, nevar skatīties televīziju internetā. Taču ir iespējams savienot ierīci ar televizoru un skatīties visu lielākā ekrānā, lai gan tad pasliktināsies attēla kvalitāte. 

Patīkami, ka iestatījumos iespējams izvēlēties gan skaņas atskaņošanas veidu, piemēram, Dynamic Surround vai Dialogue, gan filmas ekrāna izmēru, piemēram, 4 : 3. 

Ierīces akumulatora darbības ilgums ir aptuveni piecas stundas, kas ļauj noskatīties apmēram divas filmas, turklāt komplektācijā iekļauts arī ar automašīnas piepīpētāja ligzdu savienojams lādētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko