Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mazliet izturīgāka nekā vairums kameru un AW100

Nikon Coolpix AW110 ir pret ūdeni, triecieniem un salu izturīgās kameras AW100 jaunākā māsa. Tā uzlabota mehāniski – to var dziļāk iegremdēt un nomest no lielāka augstuma –, bet kā fotokamera attēlveidošanas ziņā tā ir ļoti līdzīga priekšgājējai.

Kas uzlabots un kas neKamerai ir gan tāds pats objektīvs un sensors, gan arī ekrāna izmērs kā AW100. Taču ekrāna izšķirtspēja ir palielināta no 460 000 pikseļu līdz 614 000. Turklāt jaunākajai kamerai ir OLED ekrāns, tātad ekonomiskāks. Tas gan ir neliels uzlabojums, kuru vairumā situāciju pat nemanīsit.

Lielāks kļuvis kameras svars, kas noteikti skaidrojams ar to, ka tā izveidota mehāniski izturīgāka. To var iegremdēt dziļāk ūdenī – līdz 18 m salīdzinājumā ar AW100, ko tikai līdz 10 m. Tā iztur arī triecienu, krītot no lielāka augstuma – 2 m, salīdzinot ar AW100, kam šis rādītājs ir 1,5 m. Toties izturība pret salu gan tāda pati – līdz -10C.

Kas vēl interesantsIevērojot jaunāko tendenci, AW110 izveidota tā, ka nodrošina arī iespēju koplietot attēlus, izmantojot Wi-Fi pieslēgumu, tieši no kameras. Dažreiz tas var būt ērti, bet, atrodoties kaut kur meža biezoknī, nemaz tik noderīgi nešķitīs.

Jau ierasto GPS atrašanās vietas noteikšanas funkciju papildina cita interesanta iespēja, proti, kamerā ir iebūvēts altimetrs, kas ekrānā parāda kameras atrašanās augstumu no -300 m līdz +4500 m. Kad kamera atrodas zem ūdens, aktivizējas hidrobarometrs, kas spēj izmērīt dziļumu līdz 20 m, ļaujot izvairīties no kameras iegremdēšanas pārāk dziļi. 

AttēlveidošanaLabos gaismas apstākļos kamera uzņem pat ļoti kvalitatīvus attēlus, kā jau kompaktkameras ar nelielu sensoru. Palielinot ISO jutību, jau pie ISO 800 attēli ir tikai lietojami, nevis labas kvalitātes. Kā jau sagaidāms, sliktā apgaismojumā attēli ir trokšņaini. Tas īpaši jāņem vērā uzņemot zem ūdens, kur apgaismojums pat saulainā dienā ir vājāks nekā virs ūdens. Tiesa, arī zem ūdens ar AW110 var uzņemt tīri labas bildes. Paraugi redzami pievienotajos attēlos.

Savukārt uzņemtā video kvalitāte atbilst tai, ko sagaidām no kompaktkameras, tādēļ noteikti neliks vilties. Vienīgi jāseko, lai nav pārāk tumšs.

Video veikums

Foto veikums

Created with flickr slideshow.

Panorāma

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko