Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nevajag. Bet GRIBU! (video)

Ir lietas, kuras ir Vajadzība. Mums Vajag datoru, lai strādātu, mums Vajag telefonu, lai komunicētu. Utilitāri. Bez skaistuma. Bez tās lieliskās emociju devas, ko dod tās lietas, kuras mēs GRIBAM.

 

Tieši tāds ir JAUNAIS Apple iPad – tāds, kuru GRIBAM Mēs Paši, nevis tāds, kuru iegādāties liek sadzīviski apsvērumi. 

Puse Zemeslodes tavā ekrānā

Ja runājam par jauno iPad modeli (Apple nelieto nosaukumu iPad 3), tad pilnīgi noteikti vispirmām kārtām jāpiemin tā ekrāns, kas ir kaut kas līdz šim neredzēts – 264 ppi pikseļu blīvums liedz bez lupas vai nepiebāžot aci tieši klāt ekrānam saskatīt tajā atsevišķu pikseļu kvadrātiņus! Jāteic ka, salīdzinājumā ar nebūt ne slikto (drīzāk otrādi) iPad 2 ekrānu kvalitatīvais lēciens ir mazāks, nekā tas bija, piemēram, starp iPhone 3GS un iPhone 4, taču neapšaubāmi, 2048 x 1536 pikseļi 9,7 collu ekrānā ir iespaidīgi, un šādam ekrānam līdzinieku tirgū šobrīd nav. Uzlabota ir ne tikai izšķirtspēja, bet arī krāsatveide, un jūsu fotogrāfijas vai video jaunā iPad ekrānā izskatīsies labāk, kā uz jebkuras citas kaut ko rādīt spējīgas ierīces.

Otrs pamanāmākais jaunā iPad uzlabojums ir aizmugures kamera – ja esam godīgi, tad nevaram neatzīt, ka iPad 2 foto/video kameras, maigi izsakoties, nevarēja palepoties ar izcilību. Jaunā iPad aizmugurē iemontēta ievērojami labāka 5 MP izšķirtspējas kamera – tāda pati, kāda ir populārākajam fotoaparātam Flickr vietnē – iPhone 4. Plāceņa priekšpusē ir tā pati VGA izšķirtspējas kamera, kas priekšgājējam. Iespējams, pietiekama videozvanam, taču nekam citam izmantot to laikam nevarēsim vis… Starp citu, uzlabotajā iPad ekrānā VGA izšķirtspējas attēls krīt uz nerviem vēl vairāk, nekā iPad 2. No otras puses, VGA izšķirtspēja no mīnusa kļūst par plusu brīdī, kad cenšamies veikt Skype videozvanu mobilajā tīklā – redzēt var, un arī datus patērē mazāk.

Klāt nākusi arī veiktspēja – procesors gan tas pats divkodolu A5X, kas iepriekšējam modelim, taču grafiskais risinājums ir ievērojami jaudīgāks (tāpēc arī A5 apzīmējumā klāt nācis X). Kā nekā, kustināt četras reizes vairāk pikseļu nav joka lieta. Reālās dzīves testos jaunais iPad  gan ir tikai mazliet ātrāks par iPad 2, proti, lauvas tiesa klāt nākušās veiktspējas aiziet Retina display darbināšanai. Te gan jāsaka, ka iPad 2 nu nekādi nevaram uzskatīt par lēnīgu ierīci.

Dizaina ziņā Apple pieturējusies pie pārbaudītām vērtībām, proti, stikls + viengabala alumīnijs. Patiesībā, jauno iPad no iPad 2 pirmajā acu uzmetienā atšķirt nebūt nav viegli – ja neskaita mazliet lielāko aizmugurējās kameras actiņu un par 0,6 mm biezāko korpusu, citu atšķirību nav. Arī uz tausti korpusa biezuma atšķirību tā uzreiz sajust var tikai tad, ja rokās ir abi pēdējie iPad modeļi vienlaikus. Lai arī lielais vairums iPad 2 vāciņu, tai skaitā pašas Apple SmartCover, ir savietojami ar jauno iPad, NEXT tomēr ieteiktu kāroto vāciņu pirms pirkšanas piemērīt – drošs paliek drošs – ir gadījušies arī tādi, kas jaunajam neder.

Lūdzu, video:

Vecā maģija jaunās skaņās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko