Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pikaps arī latviešu zemniekam

Vajadzības gadījumā arī jaunajā Ford pikapā var vest vairāk nekā tonnu sēklas kartupeļu, „precībās” pie sivēnmātes - vaislas kuili, kombaina kuļaparāta piedziņas sajūga daļas, vai traktora riteni. 

Citiem vārdiem sakot, Ford Ranger savā piektajā paaudzē kļuvis plašāks kravas kastē un kabīnē, modernāks tehnikā, taču nav aizgājis nekur tālu prom no savām, kopš 1983. gada zināmajām saknēm, būtības un mērķa. Tas joprojām ir drošākais no Ford modeļiem, kas nelūzt ne sitams, jo uzbūvē ir teju uzticamāks par divcollu dēli un modernākās paaudzes āmuru. Tas sasniegts  neatkarīgi kurā no trim izcelsmes valstīm: Taizemē, Argentīnā vai Dienvidāfrikā  Ranger izgatavots. Starp citu, Eiropai tiks piegādāti tikai  Dienvidāfrikā ražotie pikapi. Šis Ford patiesi ir lielisks palīgs zemnieku saimniecībā, kas uz asfaltēta ceļa restaurēs sajūtu, kāda īstiem kovbojiem rodas neiejāta zirga mugurā. Uzticamais draugs pa nelīdzenu lielceļu pārvietojas kā tizli lēkājošs āzis. No atdures līdz atdurei tā stūre joprojām veic gandrīz četrus pilnus apgriezienus, izdzēšot jebkuras ilūzijas par simpātiski vīrišķīgā pikapa sportiskumu, taču....  Ranger piedot var visu, jo nokļūstot svaigi uzartā laukā, tas Zemgales mālaino augsni maļ labāk par dažu labu daudz spēcīgāku un prestižāku apvidus auto. Arī uz zemes ceļa tas brauc pārdroši veikli un uzticami kā zemās grīdas tramvajs pa atjaunotā 7. maršruta sliedēm.  Būtiski, ka tagad sadales kārbas roktura vietā līdzās pārnesumkārbas kulisei(rokturis joprojām vīrišķīgi vibrē, taču durvju paneļi ir klusi kā limuzīnā), izvietojies simpātiski apaļš selektors, ar kuru gaitā veikli var pārslēgt no klasiskās piedziņas 2H režīma uz 4H. Pilnpiedziņas režīmā ar auto gan var braukt līdz 130km/h, bet vai vērts atgādināt, ka tas taču nav sporta vāģis? Lai ieslēgtu pilnpiedziņas pazeminātajā 4L režīmā gan joprojām jāapstājas pilnībā- uz 3 līdz 4 sekundēm. Lieki pieminēt, ka joprojām viegli mazgājama ir 1180 kg smagai kravai piemērotā kravas kaste. 

Ar austrāliešu saknēmAtcerieties? Kopš 1983. gada Ford Ranger nozīmēja divas atšķirīgas klasiskās konstrukcijas (nesošais rāmis, atkarīgā piekare/aizmugurējais tilts un pilnpiedziņa ar mehāniski pieslēdzamu priekšējo tiltu/diferenciāļa bloķēšanu) pikapu modeļus Amerikai un Eiropai, kurus Ford Motor Company ražoja kopīgi ar Mazda Motors Co. Kopš 1998. gada zināmā ceturtā Ranger paaudze 2009. gadā piedzīvoja jau ceturto uzlabošanu (facelift!!!), gandrīz 1:1 atkārtojot Mazda B-50. Bija laiks domāt par pilnīgi jaunu Ranger, kura vizuālais izskats atšķirtos no  B-50, un, vienlaikus  atgādinātu komerciāli veiksmīgo amerikāņu pikapu Ford F-150. Lai novērstu konkurenci un apvērsumu Ford galma iekšienē, ASV Ranger nemaz netiek piedāvāts. Jauno Ranger pārdod 180 valstīs, izņemot ASV, kur tā vietā piedāvā  F150.Interesanti,ka jaunā modeļa izstrādi uzticēja  Ford Austrālijas nodaļas dizaina centram, no ASV pieaicinot vadošos speciālistus, kas nodarbojušies ar F150, Thunderbird un Flex modeļu izstrādi. Arī jaunā Ranger vispasaules debija notika  Starptautiskajā Austrālijas auto šovā 2010. gada oktobrī... atkal kopā ar radinieci Mazda B-50! Tikai šoreiz, lai pikapus vieglāk atšķirtu,  Ford Ranger ar nolūku veidots vīrišķīgs, bet Mazda B-50-uzsvērti sievišķīga. Tiesa, japāņu zīmola pikapu Latvijā pagaidām nepiedāvās.Izaudzis garumā un svarāJaunais pikaps manāmi pāraudzis priekšteci- vairāk nekā 22 cm garumā un gandrīz + 100kg  pašmasā! Garenbāze palielinājusies no 3000 līdz 3220 milimetriem, kravas telpas platums no 1456 līdz 1560mm, klīrenss no 207 līdz 232mm.Pikaps ar nesošo rāmi(tā vērpes izturība ir par 10% stiprāka nekā jaunākajam Toyota Hilux) tradicionāli tiek piedāvāts versijās Regular Cab, Super Cab un Double Cab. Modernākais Ranger ne tikai dižojas ar vienu no augstākajiem segmentiem klasē, bet arī līdz 800mm dziļu ūdensšķēršļu pārvarēšanas spēju. Tas panākts motoram ļoti augstu novietojot ģeneratoru un gaisa ieplūdes kanālu, kuram par  minimālu piemaksu kā papildus aprīkojumu var iegadāties sānos viegli fiksējamu snurkeli. Šādi uzlabojumi draud Ranger pārvērst gandrīz par amfībiju!  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko