Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pirmais randiņš ar kazeni

Randiņš bija gaidīts. Par _BlackBerry _tehnoloģiju portālos ir tik daudz rakstīts, ka kāds no tiem vienkārši bija jāredz. Kāpēc tik daudz lietotāju savu ikdienas plānošanu uztic BlackBerry? Vai tas tiešām ir tikai darījumu cilvēkam domāts viedtālrunis? Yahoo portāls, atsaucoties uz _NPD _pētījumu, paziņo, ka _BlackBerry Curve _pārdošanas apjomi šajā kvartālā ASV ir apsteiguši _iPhone. _Tur kaut kam ir jābūt!

Izskats un lietošana

Manā rīcībā nonākušais BlackBerry Curve 8900 nomaina 8310.modeli, un galvenā, uzreiz pamanāmā atšķirība ir kursorbumba kā galvenais izvēlnes mehānisms. Iepriekš attēlos redzētais tālrunis dzīvē izrādās mazs — iPhone platumā, īsāks, biezāks un gana neliels, lai to izvēlētos arī sievietes. Izskatās patiešām lieliski, apdarē izmantota kvalitatīva plastmasa ar metāla malas imitāciju. Gana viegls un rokā guļ ērti.

Pamanot pilnu qwerty tastatūru, iespiestu tālruņa platuma korpusā, māc šaubas, vai ar tādu maz var kaut ko uzrakstīt normāls vidusmēra vīrietis, par kārtīgu zemnieku ar lielām rokām vispār nerunājot. Var. Rakstu un nekļūdos, kaut arī tas nenotiek ātri. Īkšķa spilventiņš ir vismaz četru pogu lielumā, tomēr varam pieņemt, ka pēc kāda lietošanas laika ies ātrāk, jo tauste vēl tikai mācās atšķirt vienu podziņu no otras.

Esmu patīkami pārsteigts par kursorbumbu jeb nelielo trackball, ko var ērti grozīt visos virzienos un nospiežot izvēlēties vajadzīgo programmu. Kādam beidzot ienācis prātā viedtālrunim piešķirt normālu peli! Tas tiešām ir ērti gan lietojot tālruņa navigāciju, gan pārlūkojot mājaslapas. Blakus ir taustiņš, kas izsauc pieejamās funkcijas, līdzīgi kā peles labais taustiņš. Tādējādi navigācija neaizņem vietu un aplikācija izmanto visu ekrānu.

Ekrāns ir košs, un saskarnē ievērots kontrastu princips. Sulīgas toņu pārejas, izteiktas ikonas, viegli salasāms fonts pat mazos izmēros. Interfeiss tiešām ir skaists un ērts, bez liekām izvēlnēm, apstiprināšanām, animācijām. Varētu teikt, ka viens no labākajiem, ko esmu lietojis neskārienjutīgajos tālruņos.

Viedtālruņa funkcijas

Galvenais, kam jābūt biznesa viedtālruņos, ir epasts un plānotājs. E-pastu uzstādīt izdevās ātri, vēstules tālrunis pieprasa no servera ik pa brīdim pats, tādējādi, ja jums ir labs interneta plāns, pasts pašam nebūs jāpārbauda. Neliela vēstulītes ikona ar vēstuļu skaitu blakus tālruņa pamatvirsmā informēs par jaunām vēstulēm. Atliek vien izvēlēties messages ikonu un tās izlasīt.

Saņemtie attēli vispirms tiek rādīti kā bloki ar nosaukumu. Ja nedaudz pagaidīsim, tālrunis attēlu ieskicēs, ja ne, varam ātri doties tālāk. Ja attēlu izvēlēsimies, tas tiks atvērts pa visu ekrānu, un ar kursorbumbu varam pārlūkot, vai pievilkt tuvāk. Tāpat ar pievienotajiem dokumentiem. Tos var lejupielādēt pēc pieprasījuma un atvērt pa visu ekrānu, ar kursorbumbu lasot pa lapai vai palielinot. Word dokumentus var gan skatīt, gan labot.

Kalendārā ir pieejams gan dienas, gan nedēļas, gan mēneša un darbu saraksta skats. Saņemtie tikšanās laiku aicinājumi ar epasta starpniecību tiek pareizi uztverti, un man atliek vien izvēlēties pieņemt vai noraidīt — ar iespēju pievienot komentārus. Sūtītājs saņem automātisku atbildes vēstuli ar apstiprinātu dalību, kas iezīmējas viņa kalendārā, un BlackBerry tālruņa kalendārā ir jauna tikšanās. Tiktāl viss strādā tieši tā, kā nepieciešams.

Aprīkojums un iespējas

Tālrunim ir salīdzinoši laba 3,2 megapikseļu kamera, kas darbojas gan foto, gan video režīmā. Fotografējot attēls ir nedaudz miglains, bet pēc kompozīcijas izvēles, nostrādājot autofokusam un, ja nepieciešams, zibspuldzei, tālrunis attēlu izveido asu.

BlackBerry ir pieejama arī balss zvanīšana un balss piezīmes, kuras var nosūtīt citiem uz epastu. Saņemtie balss piezīmju faili ir apbrīnojami mazi izmēros, un mana datora Quicktime tos atskaņoja bez problēmām. Teicams veids, kā nosūtīt citiem balss rīkojumus, lai, piemēram, sekretāre sagatavo atbilstošu dokumentu, vai kādas balss intervijas materiālu saņemtu datorā.

Protams, tālrunim ir gan kartes, kuras varam saņemt ar interneta edge, gprs vai wifi starpniecību, gan mūzikas atskaņošanas iespējas, videoatskaņotājs, kas izmanto visu ekrānu, gana skaļš skaļrunis, lai varētu sarunāties speaker režīmā vai klausītos mūziku. Papildus pieejams plašs aplikāciju klāsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BlackBerry Curve 8900

+ Visas biznesa tālrunim nepieciešamās funkcijas

+ Labs interfeiss

+ Neliels izmērs

+ Kursorbumbas vadība

– Mazas tālruņa podziņas

– Nopērkams tikai ar operatora līgumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko