Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Profesionāļa brīvdienu instruments

Nav noslēpums, ka profesionāla fotogrāfa vaļasprieks ir tieši fotografēšana un fotogrāfs amatieris vēlas kļūt arvien profesionālāks, bet pirmajiem būs grūti darbā lietoto tehniku paņemt visur līdzi ikdienā un otrajiem vienmēr liksies, ka nav taču jēgas pirkt profesionālu aprīkojumu. Sony NEX-5N ir kā zelta vidusceļš abos variantos – no vienas puses, visur paņemams līdzi, no otras – tam ir maināmie objektīvi un lieliskas funkcijas.

Arī mazs spēj daudzTagad, kad digitālā fotokamera ir ikdiena un iebūvēta gandrīz vai katrā mobilajā telefonā, ir grūti iedomāties, ka pirmās samērā plašam patērētāju lokam domātās kameras, kas darbojas sasaistē ar mājas datoru, tika radītas tikai divdesmitā gadsimta deviņdesmitajos gados. Pirmā šāda veida Sony kamera tika izgudrota 1996. gadā un kļuva arī par pirmo kameru Cyber-shot saimē. 

Sony NEX-5N ir kārtējais Sony NEX modelis, tātad kompaktkamera, kas domāta ikdienas lietošanai, bet ar maināmiem objektīviem un zipspuldzēm kā profesionālajām kamerām.

NEX-5N, kā jau kompaktkamera, ir klasiski melna, bet objektīvs tai ir metāla. Tā ir samērā maza (110,8 x 58,8 x 38,2 mm) un viegla (210g), bet lielāku un smagāku to padara objektīvs. Kameras labā mala ir izliekta, un izliekums izveidots reljefs,  lai ierīci būtu vieglāk noturēt rokās. Tā aprīkota gan ar pogām (labajā malā un augšpusē, kā ierasts), gan skārienjutīgu ekrānu (aizņem gandrīz visu aizmugurējo daļu), kas lietošanu padara ergonomiskāku. 

Kameras 7,5 centimetru lielajam LCD ekrānam iespējams mainīt fona krāsu, tādējādi personalizējot kameru, un tas ir atlokāms, lai varētu bildēt arī pāri pūlim un citiem šķēršļiem. Kameras kreisajā malā izveidots USB ports un atmiņas kartes ligzda, bet baterija ievietojama no apakšas. 

Jau pēc izskata vien NEX-5N atstāj lielāku iespaidu uz lietotāju nekā citas komapktkameras, un tas ir labs iemesls, lai vēlētos izzināt sīkāk arī tās funkcijas. 

Profesionāls amatierisLai izprastu visas Sony NEX-5N piedāvātās iespējas, lietotājam noteikti nevajadzētu būt pirmo reizi ar pīpi uz jumta, tas ir, ar fotoaparātu rokās. Ja teorētiski katrs, kas māk lasīt, spētu izvēlēties kādu no piedāvātajiem režīmiem (Panorāma, 3D panorāma, režīms PASM, gluži kā DSLR kamerās, Saulriets, Portrets, Kustības utt., u. t. jpr.), tad izprast visu informāciju, ko ierīce piedāvā uzzināt par katru uzņemto attēlu, varēs vien tāds lietotājs, kurš labu bildi mācētu uztaisīt arī ar gandrīz vai vienkāršāko ziepjutrauku. Režīmus iespējams arī kombinēt.

Sony kamera aprīkota ar BIONZ attēlu apstrādes procesoru, kas nodrošina skaidru, detalizētu attēlu bez trokšņiem un ātru knipsēšanu (ir samērā ļoti maza slēdža aizture), lai netiktu palaists garām neviens moments. Kamera nodrošina arī augstu izšķirtspēju, fotografējot ātras kustības, jo ir iespējams uzņemt 10 kadrus sekundē. 

Lieliska ir iespēja pietuvināt objektu līdz desmit reizēm, nezaudējot asumu, un bildē būs redzama katra niecīgākā detaļa, tādēļ, fotografējot pat ļoti tuvu pievilktu objektu, neizdosies noslēpt nevienu sirmu matu.

Kamera ir daudzfunkcionāla (protams, iespējams arī uzņemt video) un gudra, tāpēc vairāk nekā tikai labas bildes izdosies arī tad, ja nebūs pilnībā skaidrs, ko nozīmē visi cipari un uzraksti ekrānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko