Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Reiz sensenos laikos...

Reiz dzīvoja trīs varoņi – burvis, bruņinieks un zagle. Viņi sita goblinus, lēkāja pa lielām sēnēm, tukšā gaisā materializēja kastes, 

kā arī, protams, izglāba karaļvalsti no briesmām. Tāda īsumā ir Trine 2 – platfomeris, mīklu spēle ar pasakas noskaņu.

Tie, kuri baudījuši vecās konsoles Sega Mega Drive spēļu klāstu, iespējams, atceras The Lost Vikings. Tā stāstīja par citplanētiešu nolaupītiem trīs vikingiem, kas cenšas nokļūt atpakaļ mājās, pārvarot līmeņu dizaneru radītos šķēršļus. Katrs vikings ar savām unikālajām prasmēm viens otru papildināja, lai atrisinātu mīklas. Pazudušos vikingus visbiežāk piemin, lai raksturotu galveno ideju somu studijas Frozenbyte spēlē Trine.

Par Trine sauc neskaidras izcelsmes artefaktu, kas uzmeklējis iepriekš minētos varoņus un radījis starp tiem mistisku saikni. No kurienes tas viss tā noticis, paskaidrots netiek, varbūt, ja nebūtu palaidis garām pirmo daļu, zinātu vairāk. Sižets šāda tipa spēlēs parasti nav būtisks, un arī šeit tas kalpo vien tam, lai radītu vispārīgu kontekstu notiekošajam. Kopumā stāsts ir ieturēts labestīgi naivā manierē, brīžiem ievijot naivu humoriņu, kas savā ziņā pat liekas nedaudz atsvaidzinoši pēc visiem nopietnajiem cilvēces glābšanas pasākumiem. Varoņi ir satikušies, un dodamies piedzīvojumā, lai izdibinātu, kāpēc karaļvastī apkārt klaiņo goblini, mežos aug lielas sēnes un ķirbji vai ceļu aizsprosto milzīgs gliemezis un mūs uzrunā runājoša puķe.

Iepazīsimies pamatīgāk ar mūsu varoņiem. Burvi sauc Amadejs, viņš prot pārvietot dažādus objektus pa gaisu, ieskaitot goblinus, kurus pēc tam var iemest ūdenī, skābē vai vienkārši nomest no grūti sasniedzamas vietas, tāpat burvis var uzburt un materializēt dažas kastes vai dēļus, kas ir vitāli svarīgi šķēršļu pārvarēšanā. Nekāds dižais kauslis viņš nav, jo šis gods pieder Pontiasam – bruņiniekam, kas ar savu vairogu var atvairīt sitienus un lidojošas bultas, bet ar zobenu vai āmuru kapāt ienaidniekus, kā arī satricināt dažus aizsprostojumus. Un beidzamā no varoņiem ir Zoja – zagle, kas šauj bultas no loka un ir apveltīta ar pieāķējamu virvi, kas ļauj viņai iekārties koka virsmās un šūpojoties pārvietoties telpā. Daļu no iespējām vēlāk var attīstīt par iegūtajiem punktiem, piemēram, Zojai piešķirot sasaldējošas bultas vai Pontiasam metamu āmuru. Atšķirībā no vikingiem Trine varoņi neatrodas līmenī vienlaicīgi (ja vien nespēlējat ar kādu kopā), bet maģiski mainās, nospiežot attiecīgu pogu. Un tos drīkst samainīt pēc sava brīva personīgā ieskata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko