Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rokaspulkstenis vai mobilais telefons?

Ne viens vien noteikti ir aizdomājies, ka mobilais tālrunis varētu būt ievietots arī rokaspulkstenī. Protams, tas nebūtu ļoti ērti un praktiski, bet interesanti gan. Jāteic, ka tādu aksesuāru ir diezgan daudz, turklāt dažādu izmēru un funkcionalitātes. Tiesa, tie visi ir ražoti aizdomīgās iestādēs Āzijā, tāpēc arī reti kurš no šiem izstrādājumiem kļūst populārs. NEXT saņēma līdzīgu rotaļlietu, tikai to izstrādājis liels un nopietns ražotājs – Sony Ericsson.

Jau pārtulkojot nosaukumu Live View, rodas aizdomas, ka tas īsti mobilais tālrunis nav. Un tā arī ir, jo patiesībā ir mobilā tālruņa aksesuārs, līdzīgi kā bezvadu austiņas. Būtībā to varētu nosaukt par brīvroku sistēmu, kas paredzēta tādām funkcijām kā mūzikas atskaņotājam, Twitter un Facebook programmām, īsziņām un vēl šādām tādām, jo funkcijas iespējams papildināt.

Ātri un vienkāršiKā Live View darbojas? – Pavisam vienkārši! Ir nepieciešams saderīgs Sony Ericsson tālrunis  (pēdējie modeļi ar operētājsistēmu Android 2.x) ar tajā instalētu lietojumpogrammu Live View, kā arī vajadzīgas nelielas iemaņas papildierīču lietošanā, jo šo rokaspulksteni pieslēdz līdzīgi kā Bluetooth austiņas vai automašīnas brīvroku sistēmu.

Kad ierīces savienotas, var mēģināt pārslēgt mūzikas atskaņotāju vai izlasīt kādu īsziņu. Tiesa, sākumā ir nedaudz jāpierod pie Live View vadības, izmantojot divas īstas pogas ierīces sānu malā un četras skārienpogas tās ekrāna malās. Ieejot izvēlnē, redzama lielākā daļa lietotājam nepieciešamo funkciju, bet, lai piekļūtu mūzikas atskaņotāja vadībai, jānospiež un jātur labā pusē esošā podziņa. Tāpat arī var nokļūt atpakaļ pie pārējām funkcijām. Iespējams arī izslēgt skaņu, kad tiek saņemts zvans, nospiežot to pašu podziņu labajā pusē. Patiesībā tā ir visu veikto darbību apstiprinājuma podziņa, bet kreisajā pusē novietotā ir ne tikai ieslēgšnas/izslēgšanas, bet arī kalpo kā Atpakaļ poga. 

Lietojot Live View, reizēm gan izrādās, ka to neizdodas savienot ar tālruni pirmajā reizē, tādēļ  jāņem vērā, ka darbības notiek ar nelielu aizķeršanos. Bet tas tomēr ir ātrāk, nekā izvilkt mobilo tālruni, kā arī nereti tas pat ir daudz ērtāk. Piemēram, skrienot vai braucot ar velosipēdu, nav jāizvelk no kabatas tālrunis, lai pārslēgtu dziesmu vai izlasītu īsziņu. Tāpat mazajā ierīcē var lasīt arī paziņojumus sociālajos tīmekļos, un nepieciešamības gadījumā ļoti ērti iespējams atslēgt tālruņa zvana signālu, piemēram, esot kādā sanāksmē vai kinoteātrī. Katrs pats noteikti atradīs labāko Live View lietojumu, kuru nav maz, turklāt ir iespējams ielādēt papildu lietojumprogrammas tālrunī, kuras darbojas ar Live View, piemēram, citāda dizaina pulksteni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko