Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Savulaik latvietim piederējušo 1937.gada "BMW 328" izsola par 4,3 miljoniem eiro

Monako notikušajā "RM Auctions" klasisko sporta mašīnu izsolē savulaik latvietim Gvido Ādamsonam piederējusī 1937.gada "BMW 328 MM Buegelfalte" izsolīta par 4,3 miljoniem eiro jeb aptuveni trīs miljoniem latu, informēja "RM Auctions" pārstāvji.

Automašīna izsolīta uz konfidencialitātes nosacījumiem, tāpēc izsoles rīkotāji neatklāj, kurš to iegādājies. Izsoles rīkotāji apgalvo, ka par "BMW 328" solītā summa ir viena no augstākajām "RM Auctions" izsoles vēsturē.

Kā vēsta izsoles organizatori, "BMW 328" uzbūvēta 1937.gada maijā, neilgi pēc tam mašīna piedalījās Lemānas diennakts sacīkstēs.

Jau 1939.gadā BMW sacīkšu ražotnē Milbertshofenā auto tika demontēts un pārveidots, lai gatavotos 1940.gada sacīkšu sezonai, īpaši "Mille Miglia" sacīkstēm, kur BMW ar pieciem "328" rodsteriem izdevās izcīnīt trešo, piekto un sesto vietu.

Ar "BMW 328" bija paredzēts piedalīties arī citās sacīkstēs, tomēr Otrā pasaules kara sākums šos plānus liedza īstenot un auto tika nogādāti Minhenē.

Izsolē piedāvātais "BMW 328 Mille Miglia "Bügelfalte"" kara laikā nokļuva bruņojuma un munīcijas ministra Alberta Špēra īpašumā, bet, karam beidzoties, auto konfiscēja krievi un kā godalgu piešķīra lidmašīnu "MiG" konstruktoram Artjomam Mikojanam.

Mikojans auto esot ļāvis lietot savam dēlam, tomēr dēla pārgalvīgā daba pamudinājusi tēvu atbrīvoties no auto. Rezultātā 1972.gadā Mikojans savu "BMW 328" rīdziniekam Gvido Ādamsonam iemainīja pret automašīnu "Lada". Krītot "dzelzs priekškaram", Ādamsons šo auto no Rīgas nogādāja Minhenē, kur to nodeva BMW īpašumā. Pēdējās dekādes laikā auto ticis uzturēts un atjaunots.

Kopumā izsolē tika pārdotas automašīnas par 33,2 miljoniem eiro jeb aptuveni 23,3 miljoniem latu.

1962.gada "Ferrari 400 Superamerica Cabriolet Pininfarina SWB" izsolīts par 2,8 miljoniem eiro jeb aptuveni 1,96 miljoniem latu.

Tāpat divu miljonu eiro robežu pārsniedza arī 1962.gada "Ferrari 250 GT SWB Berlinetta", kas tika izsolīts par 2,63 miljoniem eiro (aptuveni 1,84 miljoniem latu). Par 2,46 miljoniem eiro jeb aptuveni 1,73 miljoniem latu izsolīts 1960.gada "Manserati Tipo 61 Birdcage", savukārt 1957.gada "Ferrari 250 GT LWB Tour de France" tika izsolīts par 2,35 miljoniem eiro jeb aptuveni 1,65 miljoniem latu.

Kā vēsta izsoles rīkotāji, izsolē piedalījušies solītāji no 33 pasaules valstīm, gan izmantojot telefonu, gan internetu, gan arī esot klātienē. Aptuveni trešdaļa jeb 28% reģistrēto solītāju šajā izsolē piedalījušies pirmo reizi.

"RM Auctions" ir viens no lielākajiem auto izsoļu rīkotājiem, kas darbojas vairāk nekā 30 gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko