Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tālrunis estētiem

Sony Ericsson ar Android OS tālruņiem ir atguvis otro elpu, un šķiet, ne bez iemesla, jo XPERIA X10i bija diezgan veiksmīgs modelis, kā arī, par spīti dažiem trūkumiem, lielisks multimediju viedtālrunis. Patiesībā Arc ir X10 nākamā paaudze ar mazliet uzlabotu veiktspēju, nedaudz labāku ekrānu un patīkamāku korpusu.

Vieglākais savā klasēVizuāli šis tālrunis pirmajā mirklī, šķiet, ļoti līdzīgs, taču, paņemot rokās, var redzēt, ka tā korpuss ir citādāks nekā iepriekšējam modelim. Arī ekrāns ir uzlabots, jo iepriekšējā 4,0 collu TFT ekrāna vietā tagad ir 4,2 collu LCD ar LED izgaismojumu, kurš spēj atainot 16 miljonus krāsu 65 tūkstošu vietā. Ekrāns nenoliedzami ir labāks, taču tas tomēr atpaliek no izciliem ekrāniem. Par spīti tam, ka saules staros un no dažādiem leņķiem ekrāna pārredzamība ir apgrūtinošāka, tā attēls arī ir nedaudz pārsātināts ar sarkano krāsu. Sarkanā toņa dominēšana ir patīkama pārmaiņa pēc Samsung izstrādājumu izteiktā zilā toņa, jo košās bildes tas padara vēl košākas, bet baltais vairs nav tik balts, kā to reizēm gribētos. Tas pats attiecināms uz attēliem, kas iegūti ar fotokameru, proti, toņu pārsātinājums bildēs attēlojas nedabīgi košs un jauki izdaiļo pelēko apkārtni, bet situācijās, kad jāiegūst dabīgs attēls, rodas problēmas. 

Kaut arī fotokamerai ir daudz dažādu iestatījumu un ar to iespējams uzņemt arī 720p video, tomēr topmodelim vajadzētu būt nedaudz labākai fotokamerai kaut vai tāpēc vien, ka konkurenti piedāvā labākus risinājumus, kā arī tāpēc, ka tādas pašas veiktspējas fotokamera jau bija modelim X10.

Arc korpuss ir izveidots pilnībā no glancēti melnas plastmasas ar hroma imitācijas elementiem uz aizmugurējā vāciņa. Ražotājs šo modeli piedāvā arī ar vienkrāsainu tumšu vāciņu, taču NEXT apskatam tika piegādāts spožais variants. Kopumā vērtējot, Arc ir plāns un viegls telefons – tikai 117 gramu smags – ar 4,2 collu ekrānu, tādējādi starp šāda tipa tālruņiem varētu būt pat vieglākais. 

Ņemot vērā, ka Arc korpuss izveidots tik plāns un ar izliektu vidu, tas varētu būt arī attaisnojums tā nosaukumam, kā arī podziņas tālruņa malās ir niecīgas. Tās, tāpat kā ietvars ap tālruni, ir no spīdīgas hroma imitācijas, pavisam niecīgas un slidenas, tāpēc fotokameras taustiņa ērta lietošana ir diskutējams jautājums, jo reizēm ātrāk un vienkāršāk ir izmantot kameras slēdzi ekrānā. 

Tālruņa augšpusē pieejama arī Micro HDMI izeja un ekrāna atslēgšanas taustiņš, bet sānu malās iestrādāta 3,5 mm izeja un MicroUSB ligzda lādētājam, kuras šim modelim ir bez aizbāžņiem, kas ar laiku notrūkst un pazūd. Turklāt, ņemot vērā tālruņa apetīti, lādētāja ligzdas raustīšana ātri vien sāktu kaitināt un tā vien gribētos tās aizbāzni noraut, tātad vienam otram ražotājam ir ko mācīties.

Atgādina iepriekšējo modeli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko