Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Uzticams palīgs darbā un izklaidē

Vai vēl atceraties laikus, kad nekrāsains mājas printeris bija luksusa lieta un tie, kuriem drukājamai mašīnai nebija piekļuves darbavietā, nesa disketes uz grāmatnīcām? Par laimi tā ir tāla pagātne un tagad par aptuveni simts latiem varam iegādāties multifunkcionālas ierīces, kas spēj drukāt, kopēt, nolasīt tekstu no lapas un pārvērst to digitālā formātā jeb skenēt, un izgatavot krāsainas fotogrāfijas. _Dienas _testēšanā gadu mijā nonāca jaunākais ar šādām spējām apveltītais _Hewlett-Packard _darinājums – HP Photosmart Premium CD055B.

Lai ierīci uzskatītu par pilnvērtīgu mājas biroju, tai pietrūkst tikai faksa funkciju. Protams, piemaksājot mazliet vairāk, var iegūt arī šādas ierīces. Taču kā jau var saprast pēc nosaukuma, Photosmart Premium pamatuzdevums nav dokumentu sūtīšana, bet gan fotogrāfiju printēšana.

Radīts fotogrāfijām

Tieši šim uzdevumam veltīta lauvas tiesa Photosmart papildus iespēju. Reizēm pat uzsvars uz attēliem ir pārspīlēts. Piemēram, fotogrāfijas var drukāt gan no USB atmiņas, gan fotokameras atmiņas kartēm. Tātad pat bez datora ieslēgšanas. Savukārt teksta dokumentus var izdrukāt tikai un vienīgi no datora. Tas šķiet neloģiski, jo ražotājiem nemaz nebūtu īpaši jānopūlas, lai pievienotu iespēju drukāt dokumentus uzreiz no USB zibatmiņas. Vēl jo vairāk tādēļ, ka visa vadība notiek uz 8,9 collu skārienjūtīgā ekrāna. Tajā var gan atlasīt attēlus, gan veikt to pamatapstrādi, gan uzstādīt parametrus.

Kā jau modernam printerim pienākas, informāciju no datora tas var saņemt gan caur kabeli, gan caur bezvadu savienojumiem – WiFi un Bluetooth. Jāatzīst, bez vadiem signāla pārraidīšana ir lēnāka. To arī var iesaistīt lokālajā tīklā. Tātad Photosmart noderēs pat nelielos birojos.

Drukājot attēlus labākajā izšķirtspējā iegūstam patiešām iespaidīgas bildes. Krāsas ir dabiskas, pat ēnas un toņu nianses ir labi saskatāmas, ja vien attēls ir iegūts ar labu fotokameru un pietiekamā izšķirtspējā. 10x15 centimetru fotopapīra lapu Photosmart Premium «apglezno» aptuveni pusminūtē. Tūlīt pēc izdrukāšanas bilde ir sausa un attēla izsmērēšana nedraud pat tad, ja esat ļoti nepacietīgs.

Diemžēl mūsu rīcībā esošajam eksemplāram piemita kāds kaitinošs niķis – lai arī fotopapīra atverē ir vieta 20 loksnēm, ikreiz, kad tur atradās vairāk par desmit sagatavēm, printeris spītīgi stūma kasetni atpakaļ un ziņoja, ka tajā nav papīra. Ja lapu kaudzi samazināja, sistēma strādāja bez aizķeršanās. Sīkums, protams. Vienīgi nākas biežāk apmeklēt printeri, ja drukājat vairākus desmitus attēlu.

Vidēji ātrs

Par krāsu kvalitāti rūpējas piecu HP 364 tintes kasetņu komplekts. Tajā ir melnais kārtridžs teksta drukāšanai, kā arī ciānfuksīndzeltenmelnā krāsu modeļa četras kasetnes. Katra no tām maksā ap septiņiem latiem. Ja ar teksta drukāšanai un kopēšanai paredzēto kasetni pietiks vairāk nekā tūkstoš lapām, tad krāsaino saturs izsīkst daudz ātrāk. Ar komplektu var izdrukāt 250 - 300 fotogrāfijas. No tā izriet, ka vienas fotogrāfijas izgatavošanas izmaksas svārstās 20 santīmu robežās, kas ir vismaz divreiz vairāk par fotosalonos vidēji prasītajiem 7-10 santīmiem.

Krāsu kasetnēm izlietojuma sadalījums ir aptuveni līdzīgs, savukārt melnā krāsa tērējas lēni, ja attēlos nedominē tumšie toņi. Lai kontrolētu patēriņu, kasetņu statusu jebkurā brīdī var apskatīt printera ekrānā.

Teksta drukāšana Photosmart padodas raiti. Ātrajā režīmā minūtes laikā tas «apraksta» aptuveni 25 A4 lapa. Ja vēlēsieties tā dēvēto normālo jeb vidusmēra kvalitāti, tad varat rēķināties ar 10 nekrāsainām teksta lapām minūtē.

Ja esat no darba paguris, varat printera ekrānā atrast izklaides sadaļu un izdrukāt, piemēram, sudoku mīklu trīs dažādās grūtības pakāpēs vai labirintu.

Kopētājs piedāvā iespēju attēlu ne tikai dubultot identiskā izmērā, bet arī seškārtīgi samazināt vai palielināt līdz 400%. Skeneris strādā salīdzinoši ātri. A4 lapu digitālā formātā tas pārvērš nepilnā pusminūtē, turklāt lielu daļu laika aizņem dokumenta saglabāšana.

Ņemot vērā cenu, HP Photosmart Premium ir ļoti noderīgs un uzticams darbarīks mājas lietošanai. Tehnisko parametru ziņā tas nav ne pārāks, ne vājāks par konkurentiem, tādēļ izvēle paliek pašu pircēju ziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

HP Photosmart Premium All in One CD055B

Plusi

Iespēja drukāt attēlus no atmiņas kartēm, bez datora ieslēgšanas

Noskanētos dokumentus var saglabāt uzreiz USB atmiņā

Attēlus var drukāt uzreiz no interneta foto krātuves Snapfish.com

Mīnusi

Grūtības ar papīra «satveršanu», gan foto, gan parastā

Tekstus var izdrukāt tikai no datora

Samērā sarežģīta bezvadu savienojuma izveidošana

Cena ap 140 Ls

Konkurenti

Canon Pixma MP640

Gandrīz vienlaikus ar Photosmart tirgū nonākušais Canon tintes printeris izpelnījās atzinību par pirmklasīgo drukas kvalitāti. Arī aprīkots ar piecām tintes kasetnēm, krāsainu skārienjūtīgu ekrānu un bezvadu sakariem. Kopējo iespaidu mazliet sabojā sarežģītā uzstādīšana un kļūdas sadarbībā ar Mac OS operētājsistēmu. Cena ap 130 latiem.

Lexmark S605

Ārkārtīgi viegli uzstādāma ierīce, kas funkciju ziņā faktiski ne ar ko neatšķiras no HP un Canon produktiem. Pat teksta drukāšanas ātrums ir teju identisks. 10x15 cm bilde gan top 50 sekundes. Interesants jauninājums ir Smart Solutions – sīkas programmiņas, kas bagātina drukāšanas vai kopēšanas uzstādījumus, kā arī spēj atgādāt ziņas no dažādām mājas lapām uz printera ekrāna. Cena ap 140 latiem.

Epson Stylus Photo PX710W

Tiek uzskatīts par vienu no labākajiem lētā gala fotoprinteriem. Un ne velti. Atšķirībā no konkurentiem, tam ir septiņas tintes kasetnes, kas ļauj attēlos darīt niansētākus toņus. Pie trūkumiem jāpieskaita vāji rezultāti, drukājot ātrā režīmā. Cena ap 145 latiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko