Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Komiksu cienītāju digitālā bibliotēka

Aplikāciju skaits ne vien komiksu lasīšanai, bet arī to izstrādei mērāms ne vienā vien tūkstotī

Komiksu pasaule nu jau ielaidusi dziļas saknes mūsu kultūrā, un paralēli šīs kultūras klaji izklaidējošajai daļai attīstījusies arī spēcīga grafisko noveļu un digitālo grafisko noveļu kultūra, kas ļauj izpausties ne vien pasaulē atzītiem māksliniekiem, bet arī jauniem un vēl neatzītiem censoņiem. Nu var droši teikt, ka šī kultūra ir pilnvērtīgi sasniegusi mobilo ierīču lietotājus, jo aplikāciju skaits ne vien komiksu lasīšanai, bet arī to izstrādei mērāms ne vienā vien tūkstotī.

Zap-Kapow! ****

Komiksu kolekcionēšana un tirdzniecība jau kļuvusi par ievērības cienīgu biznesu, gluži tāpat kā ar pastmarkām, arī šajā nišā iespējams atrast kādu zelta vērtē esošu komiksu, kurš izdots vien dažos eksemplāros vai kura drukā ir atainots kāds rets notikums, piemēram, Betmena dzīvē. Ja vēlaties novērtēt savu kolekciju vai apskatīt to, cik izmaksātu kāds no sen kārotajiem numuriem, piemēram, pirmais Zirnekļcilvēka numurs, jums ir divas iespējas – pasūtīt kādu no telefongrāmatas izmēra cenu sējumiem, kas periodiski nonāk komiksu kioskos visā pasaulē, vai meklēt informāciju digitāli, kur Zap-Kapow! vismaz šobrīd ir viena no precīzākajām un pilnīgākajām pieejamajām komiksu datubāzēm.

Aplikācija veidota, strikti ieturot komiksos ierasto dizainu un krāsas, visi elementi ir sarkani vai dzelteni uz zila fona, ikonas un izvēlnes veidotas divdimensionālas, bez liekas greznības. Viena no atzītākajām aplikācijas funkcijām komiksu fanu vidū ir iespēja tieši no aplikācijas ielādēt un viedtālrunī saglabāt jebkura komiksa vāku augstā izšķirtspējā, lai regulāri pielāgotu ekrāna fonu savām interesēm.

Comics ***

Izstrādātāja ComiXology bezmaksas aplikācija Comics īsā laikā pēc publicēšanas kļuva par vienu no visvairāk lejupielādētajām un ienesīgākajām aplikācijām digitālo grafisko noveļu nišā. Aplikācija ir savdabīgs, taču ļoti pārdomāts un tehnoloģiski ierasts satura izplatīšanas mehānisms, kas ļauj viegli piekļūt dažādu izdevēju komiksiem gan bez maksas, gan iegādājoties konkrētus izdevumus.

Aplikācijā pieejama komiksu kategorizācija pēc izdošanas datuma, lietotāju novērtējuma un popularitātes, kā arī izdevēja vai konkrētā komiksa autora un tematikas. Jāatzīst, ka pieejamo komiksu skaits ir ievērības cienīgs un grūti atrast kādu meinstrīma darbu, kas nebūtu pieejams tikai viena klikšķa attālumā. Diemžēl pieejamība, vismaz šajā gadījumā, nozīmē arī izcili nedraudzīgu cenu politiku – par dažiem komiksiem, kas sastāv vien no diviem vai trim atvērumiem, jāmaksā pat pieci ASV dolāri. Šo izcenojumu atsver tikai iespēja lejupielādēm piekļūt no jebkuras lietotāja izvēlētās ierīces, nemaksājot atkārtoti, kā arī plašā bezmaksas komiksu datubāze.

ComicGeekSpeak *****

Kā vēsta aplikācijas nosaukums, atšķirībā no iepriekš apskatītajām ComicGeekSpeak ir neatkarīga podkāstu jeb audiopārraižu aplikācija, kas paredzēta kaislīgākajiem grafisko noveļu cienītājiem un kolekcionāriem. Ja lepojaties ar savām zināšanām par visu, sākot no mangas pirmsākumiem un beidzot ar Stena Lī pirmajiem mēģinājumiem ielauzties komiksu pasaulē, šis podkāsts pārsteigs ar iespaidīgu informācijas apjomu katru nedēļu.

ComicGeekSpeak sadalīts trijās iedaļās – atskaņošanas sarakstā, kurā pieejamas visas pārraides sērijas un papildu informācija par tām, kontaktu sadaļā, kurā lietotājiem pieejama e-pasta saziņas forma, tīmekļa vietnes adrese un iespēja sazināties ar pārraides autoriem mikroblogošanas vietnē Twitter, kā arī ierastā kļūdas ziņojuma poga. Viena no vērtīgākajām sadaļām ir Starred jeb atzīmēto epizožu saraksts, kas ļauj atkal un atkal atgriezties pie iemīļotākās pārraides, kā arī izveidot savdabīgu favorītu atskaņošanas sarakstu. Kopumā aplikācija ir funkcionāli vienkārša, taču, vērtējot to pēc satura, neatsverama un neaizstājama ikvienam komiksu cienītājam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja