Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

The White Book ar romānu Endera spēle sāk e-grāmatu izdošanu

Izdevniecība The White Book uzsāk sadarbību ar SIA Burtlicis elektronisko grāmatu veikalu e-gramatas.lv, kā pirmo publicējot Orsona Skota Kārda romānu Endera spēle – vienu no leģendārākajiem zinātniskās fantastikas romāniem pasaulē.Drīzumā Endera spēlei pievienosies arī Džordža Mārtina sāgas Dziesma par ledu un uguni pirmais romāns Troņu spēle un tā turpinājumi, pastāstīja The White Book pārstāve Dagnija Millere.

2013. gada rudenī uz ekrāniem gaidāma arī romāna Endera spēle ekranizācija. Filmu studija Summit Entertainment, kuras viens no lielākajiem pēdējo gadu projektiem bija Stefanijas Meieres Krēslas sērijas romānu ekranizācija, ir noslēgusi līgumu par Endera spēles un tās turpinājumu ekranizēšanu. Šī gada pavasarī uzsākta filmas uzņemšana, un filmu kompānija jau paziņojusi, ka tas būs viens no vērienīgākajiem pēdējo gadu projektiem. Enderu atveidos Asa Baterfilds, savukārt citās lomās būs redzami Harisons Fords, Bens Kingslijs, Viola Deivisa un citi.Gan kritiķi, gan lasītāji vienprātīgi atzīst, ka Endera spēle ir daudz vairāk nekā zinātniskā fantastika, un to visā pasaulē lasa visu paaudžu lasītāji. Romāns tulkots vairāk nekā 30 valodās un saņēmis pasaules prestižākās literārās balvas. Romāna Endera spēle autoram Orsonam Skotam Kārdam 2008. gadā piešķirts apbalvojums par mūža ieguldījumu pusaudžu literatūrā, un romāns iekļauts vairākos prestižos visu laiku labāko grāmatu sarakstos. Kopš romāna pirmpublicējuma pagājuši gandrīz trīsdesmit gadi, taču tas joprojām nav zaudējis aktualitāti un ir sasniedzis fenomenālu popularitāti visā pasaulē. Romānam „Endera spēle” ir seši turpinājumi, ir pieejamas datorspēles un komiksi, kas balstīti uz šī romāna sižetu. Līdz gada beigām izdevniecība The White Book vēl plāno izdot Džordža Martina sāgas _Dziesma par ledu un uguni _trešās daļas pirmo sējumu, kā arī strauju popularitāti guvušo, pretrunīgi vērtēto pusaudžu romānu Beautiful Disaster un citas grāmatas. Plašāka informācija: www.whitebook.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja