Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Eņģeļu miers un dabas krāšņums: Dinas Dubiņas karstās emaljas pasaulē

Māksliniece Dina Dubiņa aicina uz savu jaunāko darbu izstādi Eņģeļu gaisma Siguldas Jaunās pils salonā. Izstāde sniedz unikālu iespēju apmeklētājiem piedzīvot dzīves un radošuma pasaules dziļumu caur mākslinieces acīm.

Dina Dubiņa aicina aplūkot savus jaunākos darbus tieši šajā pārdomu pilnajā ziemas tumšajā laikā, mudinot skatītājus iegrimt Eņģeļu klātbūtnē un kopā ar tiem atrast mieru un harmoniju. Mākslinieces veidotās ainavas un spilgtie vizuālie elementi pārkāpj nemierīgo un trauksmaino pasauli, kurā dzīvojam, sniedzot iespēju izjust Eņģeļu mierinājumu un aizsardzību.

Eņģeļu simbolika izceļas kā centrālais motīvs izstādē, norādot uz viņu lomu šajā bieži nemierīgajā realitātē. Māksliniece skaidro, ka Eņģeļi ir tie, kam lūgt mierinājumu un aizsardzību, un viņu klātbūtne izstaro gaismu un siltumu. Šajā kontekstā, dabas elementi, it īpaši ziemeļblāzmas un saulrieti, kļūst par svarīgu sastāvdaļu mākslinieces darbos, simbolizējot dzīvības spēku un mieru.

Dinas Dubiņas darbi izgatavoti karstās emaljas tehnikā (juvelieru emalja uz kapara), daudzkārt apdedzināti 1000 grādu temperatūrā, tie ir izturīgi pret nelabvēlīgiem apstākļiem un praktiski mūžīgi. Karstās emaljas tehnika ir īpaša un sarežģīta metode, kurā izmanto stiklu un metālu, lai radītu krāsainus un spīdīgus efektus uz objekta virsmas. Process ietver vairākas darbības, sākot no stikla sagatavošanas un tā uzklāšanas uz metāla pamatnes līdz galīgajam cepeškrāsns apdedzinājumam. Dina Dubiņa izceļas ar savu spēju apvienot karstās emaljas tehniku ar emocionālu saturu un dziļu simboliku. Viņas gleznas ne tikai ietver vizuālu skaistumu, bet arī nes ziņu un stāstu, ko apskatītājs var interpretēt un piedzīvot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Siguldas Jaunā pils, Pils iela 16, Sigulda

Kad?

14. decembris, 2023 – 4. februāris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākta Lielās ģildes nama pārbūve

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) vadībā SIA Rere meistari sākusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mājvietas Lielās ģildes nama Amatu ielā, Rīgā, pārbūvi, kuras izmaksas sasniegs ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja