Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Gleznu izstāde Draudzenes

No 26. aprīļa līdz pat maija beigām mākslas galerijā Jēkabs ir apskatāma divu izcilo mūsdienu gleznotāju un ilggadējo draudzeņu Līvas Pakalnes (1982) un Annas Baklānes (1982) darbu izstāde, kurā eksponētas kopā 15 gleznas – lielākā daļa no kurām tapušas pēdējā gada laikā.

Izstādei mākslinieces ir devušas nosaukumu Draudzenes, jo ir pārliecinātas, ka tieši šis nosaukums piestāv viņām abām un arī viņu gleznām. Ideja par kopīgu gleznu izstādi māksliniecēm radās organiski un viegli. Savstarpējā sapratne līdz kurai mākslinieces ir nonākušas viena otru iepazīstot, ejot laikam, parādās viņu glezniecības stilā. Galvenais draudzības dzinējspēks ir beznosacījumu mīlestība pret mākslu, pietāte vienai pret otru un neizsīkstoša, fundamentāla uzticība glezniecībai, par ko arī ir šī izstāde.

Izstādē Draudzenes abu mākslinieču gleznas raksturo skrupulozu simbolu un tēlu valoda. Tā ir no gleznas uz gleznu ceļojoša realitāte, kas nemanāmi kļūst par izdomu. Vai otrādi – fantāziju, kuras radītās emocijas sniedzas pretī un ir sataustāmi īstas. Gleznas stāsta par harmonisku draudzību, kur nav novilktas striktas robežas starp realitāti un fantāziju. Galvenā loma gleznu kompozīcijā ir dota divu cilvēku mijiedarbībai, ap kuriem uzplaukst valdzinošs fons, kurš ir šīs komunikācijas atspulgs. Dominē divas sieviešu figūras, kas izcili raksturo un apstiprina izstādei doto nosaukumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas galerija Jēkabs, Jēkaba 26/28, k.2.

Kad?

30. aprīlis, 2018 – 31. maijs, 2018

Pr. -Pk. 11 -18 Se. 12 -15

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja